defacto_pan2020
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Arlanda Express spårade ur söder om Rosersberg

Ett tåg från Arlanda Express spårade ur fyra kilometer söder om Arlanda under morgonen.

centrum_artikel_host

Det var vid 4.40-tiden som larm kom om ett tåg som spårat ur vid Halmsjövägen söder om Arlanda. All tågtrafik är tillsvidare stoppad och enligt Trafikverket finns ingen prognos för när trafiken kan vara igång igen på sträckan. Det påverkar både pendeltåg och regionaltåg som trafikerar Arlanda-Stockholm.

Enligt Aftonbladet rör det sig om ett Arlanda Expresståg som spårat ur. Tåget hade 67 passagerare men ingen ska vara allvarligt skadad.
– Eventuellt är det en som har någon fraktur. Det verkar ha gått väldigt bra, särskilt eftersom tåget hade fyra kilometer kvar till Arlanda. Då har de normalt inte börjat bromsa än, säger Mikael Pettersson, befäl vid polisens regionledningscentral, till Aftonbladet

Polisen uppger att två personer skadats i samband med urspårningen och fick föras till sjukhus.

Har du bild? Kontakta redaktionen

pantamera_avc_helsida
joes-helsida
ica_helsida

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

connys_helsida

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

defacto_helsida
centrum_host_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

mp_ute_helsida
adhd_kommun

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

nrh_sigtuna

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

kommun_adhd_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
kommun_skoterska_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider
pantamera_out
nrh
mp_ute_outsider
ica_outsider
connys