centrum_panorama_hostshopping
Swedavia rekommenderar personal och Avarns säkerhetspersonal att använda munskydd. ArkivbildFoto: Swedavia/Maria Moustakakis

Swedaviapersonal rekommenderas bära munskydd

Swedavia rekommenderar all sin personal att bära munskydd på flygplatserna rapporterar Dagens Nyheter.

centrum_artikel_host

Efter att spridning av covid-19 ökat rekommenderar nu Swedavia sin personal att bära munskydd igen uppger Dagens Nyheter.
– Det är en försiktighetsåtgärd på grund av att Folkhälsomyndigheten ser en ökad smittspridning i samhället. Men vi gör det också i förebyggande syfte för att undvika stora sjukskrivningstal och säkra vår förmåga, säger Robert Pletzin, presschef på Swedavia, till tidningen.

Även säkerhetspersonal på Avarn omfattas av rekommendationerna. Dock finns det ingen rekommendation som gäller resenärer även om flera flygbolag kräver munskydd ombord. Rekommendationen gäller från 27 juli och tillsvidare. Enligt Pletzin är det många resenärer som frivilligt väljer att bära munskydd och det säljs även munskydd på flygplatserna.

fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

brobygget_2024
centrum_host_helsida
mp_tack_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
mp_tack_outsider
brobygget_outsider
connys
fritidsbanken_outsider