eu_valet_panorama
Foto: Swedavia

Swedavia varnar: Flygskatten leder till att Arlanda tappar linjer

Flygplatsoperatören Swedavia varnar nu regeringen för att flygskatten kan innebära att allt fler resenärer och flygbolag istället väljer Kastrup.

centrum_artikel_host

Swedavia är oroliga över konkurrenssituationen. Trots betydande investeringar i Arlanda är bekymret att fler resenärer kan välja att flyga från Kastrup, som ser ut att stärka sin position som Skandinaviens främsta flygplats. Flygbolaget SAS, nu ägt av Air France-KLM och danska intressen, planerar att flytta flyglinjer från Sverige till Kastrup på grund av geografisk fördel.

Swedavias vd, Jonas Abrahamsson, vädjar till regeringen och betonar behovet av att förbättra Arlandas konkurrenssituation. En översyn av flygskatten är högst prioriterad för att främja hållbart flyg och undvika snedvriden konkurrens rapporterar Dagens Nyheter. Utan åtgärder fruktar vd:n att Arlandas situation kan förvärras, vilket kan leda till fortsatt förlust av flyglinjer och resenärer till Kastrup.

eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

sigtunakampen_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida

Klart med övertagande av fastigheter från Rikshem

Näringsliv Kommunfullmäktige i Sigtuna har fattat beslutet att godkänna kommunens förvärv av 14 samhällsfastigheter från Rikshem. Dessa fastigheter, som inkluderar LSS-boenden, förskolor, skolor och ett äldreboende, kommer att övergå till kommunens ägo.

bygdensdag_helsida
connys_helsida

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
eu_valet_outsider
sigtunakampen_outsider
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
pantamera_out
connys
bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host