centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

Swedavia ser allvarligt på uppgifterna om kriminella anställda

Swedavia ska träffa polisen efter avslöjandena om att det jobbar kriminella på Arlanda: - Vad som händer framöver är att vi ska sätta oss med polisen och titta på de specifika uppgifter som funnits och om vi måste ta det vidare. Vi ska också sätta oss med våra säkerhetsleverantörer Nokas och Securitas och gå igenom om vi behöver göra nåt ytterligare, säger Swedavias säkerhetschef Mats Paulsson till Kvällsposten.

centrum_artikel_host

Efter Kvällspostens avslöjande om att det jobbar personer med kopplingar till kriminella gäng samt radikala grupper på Arlanda har både polis, politiker och nu även Swedavia börjat vidta åtgärder. Till Kvällsposten säger Swedavias säkerhetschef att man ska ta ett möte med Polisen. Swedavias VD Jonas Abrahamsson poängterar för tidningen att säkerheten har högsta prioritet:
– Säkerheten har högsta prioritet för oss och det är klart att vi ser allvarligt på uppgifterna som framkommer. Sedan har vi en kontinuerlig och bra kontakt, både med de ansvariga myndigheterna som är aktuella i det här fallet och parterna som vi jobbar tillsammans med på flygplatsen, för att kontinuerligt hålla en hög säkerhet, uppger Jonas Abrahamsson.

Det arbetar 17 000 personer på Arlanda, med jämna mellanrum får Swedavia reda på tillsammans med sina partners om att det finns uppgifter kring enskilda individer som utreds. Man har ett arbete som försöker stävja det som inte går tätt till.

centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

connys_helsida
brobygget_2024
mp_tack_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
brobygget_outsider
connys
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider