centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Swedavia får förklara kökaoset för Trafikutskottet

Kökaoset i säkerhetskontrollen innebär nu att Swedavia kallas in till Riksdagens trafikutskott för att förklara sig.

centrum_artikel_host

Köer på flera timmar hör till vanligheterna enligt de senaste veckornas medierapportering. Avarn Security som sköter säkerhetskontrollen har problem med rekrytering samt att myndigheter måste godkänna personer som börjar arbeta i säkerhetskontrollen. Efter pandemin när resandet tagit fart går det långsamt med rekryteringen.

Nu har Swedavia kallats in till Riksdagens trafikutskott för att förklara sig. Mötet ska ske under tisdagsförmiddagen. Många har missat fina flyg till följd av kökaoset, rapporterar Ekot.

fritidsbanken_helsida
mp_tack_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

brobygget_2024
centrum_host_helsida
connys_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

pantamera_avc_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
connys
pantamera_out
centrum_outsider_host
mp_tack_outsider
brobygget_outsider
nrh_sigtuna