centrum_panorama_hostshopping
Foto: Swedavia

Swedavia återupptar Tekniksprånget för att inspirera unga ingenjörer

Swedavia tackade av praktikanter inom Tekniksprånget som varit stationerade på Arlanda nyligen. Intresset för att göra sin praktik hos Swedavia och på Arlanda uppges vara stort.

centrum_artikel_host

Tekniksprångets praktikprogram, som syftar till att inspirera unga att bli ingenjörer, har återupptagits av Swedavia efter en paus under pandemin. Peppe Kuhavuori, chef för kompetensförsörjning på Swedavia, uttrycker glädje över att programmet är igång igen.

Efter en framgångsrik omgång under våren, är Swedavia redo för en ny omgång till hösten. Över 300 ansökningar har kommit in för de fem lediga platserna, och nästan hälften av ansökningarna är från unga kvinnor. Kuhavuori ser detta som ett positivt tecken för framtidens jämställda ingenjörskår.

Tekniksprånget ger 18-21-åringar möjlighet att prova på ingenjörsyrket under en fyra månaders betald praktik. Programmet hjälper Swedavia att lära känna morgondagens arbetskraft och ger ungdomar en chans att arbeta inom ingenjörsyrket på någon av Swedavias tio flygplatser. Nyligen tackade Swedavia av praktikanter som varit på Arlanda inom VA-enheten eller uppställningsplats.

centrum_host_helsida

Trots negativt halvårsresultat tror Arlandastad Group på vändning

Näringsliv Arlandastad Group ser ljusare på framtiden efter ökad aktivitet på marknaden under första halvåret 2024: – Aktiviteten på marknaden ökade under första halvåret, och vi planerar för en högre utvecklingstakt framöver. Åtgärder för att förbättra lönsamheten är fortsatt starkt prioriterade, säger Dieter Sand CEO, Arlandastad Group.

brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
fritidsbanken_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

klara_outsider
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
connys