centrum_panorama_hostshopping
Hanna Stjärne, VD på SVTFoto: Janne Danielsson/SVT

SVT kommer till Märsta

SVT kommer starta en redaktion i Märsta med start 2022: - SVT är hela Sveriges television och de nya redaktionerna ska bevaka det svenska samhället ur många olika perspektiv, säger SVT:s VD Hanna Stjärne

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun får ytterligare ett media till kommunen när SVT Uppsala avser bevaka kommunen med en redaktion i Märsta. Den ska öppnas 2022 enligt ett pressmeddelande.
– Märsta/Sigtuna är ett spännande bevakningsområde i gränsområdet mellan Uppsala och Stockholm. Där finns både Arlandaregionens växande arbetsmarknad och miljonprogramområden, och det känns både viktigt och väldigt roligt att kunna förstärka vår rapportering därifrån, säger Magnus Nildén, redaktionschef SVT Nyheter Uppsala.

SVT satsar på fyra nya redaktioner under 2022, utöver Märsta även Västervik, Åmål och Dorotea. Syftet är att finnas i hela landet och visa inslag i SVT från alla lokala redaktioner. Under 2022 har SVT 48 lokala redaktioner.
– SVT är hela Sveriges television och de nya redaktionerna ska bevaka det svenska samhället ur många olika perspektiv. Journalisterna i Märsta, Västervik, Åmål och Dorotea kommer att granska och fånga frågor som är riktigt viktiga för tittarna och också lyfta fram lokala frågor som kan vara intressanta för alla i Sverige. Att alla kan få en inblick i både vad som förenar och skiljer livet i storstäder, mellanstora och små kommuner har ett värde för både samhället och för varenda person. Jag är så glad att vi även 2022 öppnar fyra nya redaktioner och att SVT:s historiskt stora satsning på lokal journalistik fortsätter, säger vd Hanna Stjärne.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
ica_helsida

Vill skapa en inbjudande byggnad

Kulturnyheter Arkitektbyrån White som fått uppdraget att bygga det nya kultur- och aktivitetscentret i Valsta har som mål att skapa en uttrycksfull och inbjudande byggnad med fokus på delaktighet och trygghet.

dack_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

centrum_host_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

connys_helsida
joes-helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
joes_outsider
nrh
pantamera_out
centrum_outsider_host
swedol_outsider
ica_outsider
dack_outsider