centrum_panorama_hostshopping
Foto: Arlanda Express/Niklas Alm

Svetsfel och sprickor orsakade urspårning

Nu har Haverikommissionen släppt sin slutrapport över urspårningen av Arlanda Express i maj förra året.

centrum_artikel_host

Tidigt på morgonen den 27 maj förra året inträffade en allvarlig olycka när ett Arlanda expresståg spårade ur medan det färdades i 178 kilometer i timmen. Två personer skadades, varav en allvarligt, och både tåget och infrastrukturen fick omfattande skador.

Nu har Statens Haverikommission släppt sin slutrapport om händelsen rapporterar DN. Utredningen fastslår att olyckan orsakades av ett svetsfel och utmattningssprickor i en spårväxel. Dessa brister i spårväxeln ledde till urspårningen, som fick allvarliga konsekvenser.

Kommissionen riktar rekommendationer till det ansvariga bolaget A-Train. De uppmanas att förbättra sina rutiner för att övervaka och underhålla spårväxlar för att förebygga liknande incidenter i framtiden. Noggrannare uppföljning av slitage och underhållsbehov är avgörande för att säkerställa säkerheten på järnvägen.

pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
connys_helsida
centrum_host_helsida

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
pantamera_out
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
klara_outsider
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider