centrum_panorama_hostshopping
Äppelparken i MärstaFoto: Street view/Google

Sverigefinska familjedagen arrangeras i höst

I höst kommer Sigtuna kommun att arrangera Sverigefinska familjedagen i Äppelparken.

centrum_artikel_host

Sverigefinska familjedagen arrangeras återigen, och det blir en dag fylld av aktiviteter för hela familjen i Äppelparken. Evenemanget äger rum på söndagen den 22 september och pågår från klockan 10.00 till 15.00.

Under dagen erbjuds en rad olika aktiviteter, bland annat ansiktsmålning, livemusik och korvgrillning. Besökare kan njuta av en kantelekonsert med Sandra Häggström samt finsk musik framförd av Dimitri och Katja Keiski.

Evenemanget är kostnadsfritt och öppet för alla. För mer information kan intresserade besöka Sigtuna kommuns webbplats eller evenemangets Facebooksida.

Sigtuna kommun har varit en del av förvaltningsområdet för finska sedan 2010. Sverige erkänner fem nationella minoriteter och minoritetsspråk, vilket innebär att kommuner och andra myndigheter har ett särskilt ansvar att skydda och främja dessa språk och kulturer. Detta inkluderar särskilda satsningar för sverigefinska och romska invånare.

connys_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Succé för runmålningen vid S:t Lars ruin

Kulturnyheter En magisk kväll utspelade sig vid S:t Lars kyrkoruin i Sigtuna när runolog Magnus Källström från Riksantikvarieämbetet fyllde i Anundstenens inskriptioner med färg. Sakta men säkert trädde de gamla tecknen fram igen, de runor som Anund lät göra för över 1000 år sedan.

fritidsbanken_helsida

Arkeologiska mynt från Sigtuna ställs ut i Spanien

Kulturnyheter Den 12 juli öppnar utställningen ”A Viking Life” på Museo Centro Gaiás vid kulturcentret i Santiago de Compostela, Spanien. Utställningen kommer att visa upp 38 föremål lånade från Historiska museet i Sverige, inklusive föremål från Sigtuna.

brobygget_2024

Feelgoodfestivalen i Sigtuna: En hyllning till Feelgoodlitteraturen

Nöjesnyheter Läsandet och lyssnandet av feelgoodlitteratur ökar för varje år, och för att hylla denna växande genre har Feelgoodfestivalen och tävlingen Årets feelgood etablerats. Festivalen äger rum i Sigtuna lördagen den 17 augusti, och bjuder på en dag fylld av litterära upplevelser och inspirerande möten.

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
connys
brobygget_outsider
klara_outsider