kyrka_advent _pan
Obs! Genrebild. Bryggan på bilden är inte den aktuella bryggan i det aktuella områdetFoto: Arkivbild

Svartbyggd brygga måste rivas

Två sigtunabor får riva en brygga som uppförts på kommunens mark utan tillstånd.

centrum_artikel_host

I Danderyd har det uppmärksammats att det byggs bryggor på kommunens mark. Nu finns även ett fall i Sigtuna där två sigtunabor anlagt brygga på kommunens mark och dessutom låtit boende i anslutning till bryggan nyttja den. Sigtuna kommun stämde personerna bakom bryggan och nu har en förlikning nåtts. Sigtunaborna måste senast till nästa vår avlägsna bryggan.

Dessutom byggdes bryggan i ett naturreservat och det fanns inget servitut för att personerna skulle få uppföra en brygga. Bryggan ska ha funnits på platsen i snart 20 år och upprustats av sigtunaborna 2008-2010. Sigtunaborna hävdar att de haft nyttjanderätt och att en sådan skulle upprättas, vilket inte skedde. I förlikningen som skett ska sigtunaborna bekosta att bryggan avlägsnas och om det inte sker ska Kronofogden avlägsna vilket sigtunaborna i så fall får bekosta.

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
moderat_pan_helsida
centrum_host_helsida
agy_oppethus
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

dackskifte_helsida
advent_kyrka_helsida
defacto_helsida

Uppgraderar vädervarning

Nyheter SMHI uppgraderar vädervarningen för söndagen till en Orange varning gällande Sigtuna kommun och större delen av länet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
kyrka_outsider_advent
connys
nrh
pantamera_out
dackskifteoutsider