eldsjal2024_pan
S:t Pers ruin under Sigtuna Summer SqueezeFoto: Pressbild

Summer Squeeze utökas till två dagar

Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

centrum_artikel_host

Sigtuna Event som arrangerar Sigtuna Summer Squeeze bildades 2019 men har arrangerat musikfestivalen under pandemitider. Nu blir det fritt från restriktioner och S:t Pers ruin är spelplats under fredag och lördag, 2-3 september.
– Efter förra årets mycket uppskattade konserter vid St Pers kyrkoruin har vi i år beslutat att förlägga samtliga konserter där så all publik och alla artister får uppleva levande musik på denna magiska plats, säger Göran Lundh från Sigtuna Event.

Publiken kommer få njuta av artister som Jakob Hellman, Erik gadd, Molly Hammar och Janne Schaffer. Man kan för i år köpa festivalpass för båda dagarna eller bara för en dag.
– Vi har under året jobbat hårt med att hitta nya, spännande artister! Målet med Sigtuna Summer Squeeze har varit att skapa ett spännande och omväxlade program som ska locka en bred publik. Vi är jättestolta över att kunna presentera folkkära artister som Jakob Hellman, Eric Gadd, Molly Hammar, Janne Schaffer samt Nils Landgren och Johan Norberg som bildar gruppen Chapter Two, säger Pelle Nordlander, artistansvarig för Sigtuna Event.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

connys_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
storemore_helsida
eldsjal2024_helsida
mp_helsida_eu

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

steningekompani_helsida

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
storemore_out
eldsjal2024_out
stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
connys