defacto_pan2020
S:t Pers ruin under Sigtuna Summer SqueezeFoto: Pressbild

Summer Squeeze utökas till två dagar

Sigtuna Summer Squeeze är tillbaka för tredje gången och för första gången är det ett pandemifritt evenemang: - Jag ser fram emot att möta Sigtunapubliken med den gamla ruinen som inramning. Min sommar har varit fylld av spelningar över hela Sverige och Sigtuna Summer Squeeze blir ett av mina sista sommar-gigg, säger gitarristen Janne Schaffer som uppträder på lördagen.

centrum_artikel_host

Sigtuna Event som arrangerar Sigtuna Summer Squeeze bildades 2019 men har arrangerat musikfestivalen under pandemitider. Nu blir det fritt från restriktioner och S:t Pers ruin är spelplats under fredag och lördag, 2-3 september.
– Efter förra årets mycket uppskattade konserter vid St Pers kyrkoruin har vi i år beslutat att förlägga samtliga konserter där så all publik och alla artister får uppleva levande musik på denna magiska plats, säger Göran Lundh från Sigtuna Event.

Publiken kommer få njuta av artister som Jakob Hellman, Erik gadd, Molly Hammar och Janne Schaffer. Man kan för i år köpa festivalpass för båda dagarna eller bara för en dag.
– Vi har under året jobbat hårt med att hitta nya, spännande artister! Målet med Sigtuna Summer Squeeze har varit att skapa ett spännande och omväxlade program som ska locka en bred publik. Vi är jättestolta över att kunna presentera folkkära artister som Jakob Hellman, Eric Gadd, Molly Hammar, Janne Schaffer samt Nils Landgren och Johan Norberg som bildar gruppen Chapter Two, säger Pelle Nordlander, artistansvarig för Sigtuna Event.

defacto_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

oppethus_helsida_2023

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

moderat_pan_helsida
humbacken_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
connys
swedol_outsider
nrh
pantamera_out
oppethus_agy_2023_outsider
humbacken_outsider