vinter_pan

Succé för märsta.nu förra veckan- Nådde över 40 000

Över 40 000 läste märsta.nu under den gångna veckan: - Vårt mål är och har alltid varit att leverera nyheter till kommuninvånarna först där det händer, när det händer, säger Daniel Iskandar, chefredaktör och ansvarig utgivare.

centrum_artikel_host

märsta.nu fortsätter vara kommuninvånarnas främsta nyhetskälla. Förra veckan besöktes sidan av 43 200 användare, alltså unika besök. Antalet totala besök uppgick till 105 000, vilket innebär att varje besökare genererade ca 2,5 besök. Under torsdagen då branden i Magnegatans garage inträffade så räknade märsta.nu in 23 000 användare.
– Vi är givetvis glada att vi behåller greppet om läsarna i kommunen. Vi är fortsatt nummer ett och lokala nyheter i Sigtuna kommun gör sig bäst på webben. Det är där läsarna finns och då ska nyhetsförmedlingen också vara där, kommentar Daniel Iskandar, ansvarig utgivare.

Det var en händelserik vecka på blåljusfronten, men andra nyheter lockade också. Som Evas försäljning i Tullen som ska upphöra, Arlandarelaterade nyheter kring flyg, etablering av Skincity i Rosersberg, SAS-satsning på Arlanda och Postnords nyhet om varannandagutdelning i Sigtuna kommun.

Även märsta.nu:s bostadssatsning lockar trafik. Varje dag är det 1000 läsare på bostadssajten där man kan ta del av lokala bostadsnyheter och lagfartsöverlåtelser.
– Sommaren var relativt lugn i kommunen där märsta.nu hade ca 25 000 läsare i veckan, men nu när hösten är igång har vi märkt av att det är fler läsare även vanliga dagar, konstaterar Iskandar.

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

pantamera_avc_helsida
slottsby_helsida
oppethus_dec
centrum_host_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

connys_helsida
nrh_sigtuna

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

defacto_helsida
joes-helsida
vinter_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

storemore_helsida
ica_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
ridskola_2020_outsider
oppethus_out
slottsby_outsider
connys
nrh
joes_outsider
vinter_outsider
swedol_outsider
ica_outsider
storemore_out
centrum_outsider_host