centrum_panorama_hostshopping

Succé för märsta.nu förra veckan- Nådde över 40 000

Över 40 000 läste märsta.nu under den gångna veckan: - Vårt mål är och har alltid varit att leverera nyheter till kommuninvånarna först där det händer, när det händer, säger Daniel Iskandar, chefredaktör och ansvarig utgivare.

centrum_artikel_host

märsta.nu fortsätter vara kommuninvånarnas främsta nyhetskälla. Förra veckan besöktes sidan av 43 200 användare, alltså unika besök. Antalet totala besök uppgick till 105 000, vilket innebär att varje besökare genererade ca 2,5 besök. Under torsdagen då branden i Magnegatans garage inträffade så räknade märsta.nu in 23 000 användare.
– Vi är givetvis glada att vi behåller greppet om läsarna i kommunen. Vi är fortsatt nummer ett och lokala nyheter i Sigtuna kommun gör sig bäst på webben. Det är där läsarna finns och då ska nyhetsförmedlingen också vara där, kommentar Daniel Iskandar, ansvarig utgivare.

Det var en händelserik vecka på blåljusfronten, men andra nyheter lockade också. Som Evas försäljning i Tullen som ska upphöra, Arlandarelaterade nyheter kring flyg, etablering av Skincity i Rosersberg, SAS-satsning på Arlanda och Postnords nyhet om varannandagutdelning i Sigtuna kommun.

Även märsta.nu:s bostadssatsning lockar trafik. Varje dag är det 1000 läsare på bostadssajten där man kan ta del av lokala bostadsnyheter och lagfartsöverlåtelser.
– Sommaren var relativt lugn i kommunen där märsta.nu hade ca 25 000 läsare i veckan, men nu när hösten är igång har vi märkt av att det är fler läsare även vanliga dagar, konstaterar Iskandar.

pantamera_avc_helsida
pendelkaoset

Beslut om tågvärdar står fast

Politik Region Stockholm har beslutat beslutet om att avskaffa tågvärdarna står kvar, något som Vänsterpartiet kritiserar: - Efter de senaste veckornas kaos i trafiken borde det vara uppenbart för alla inblandade att avvecklingen av tågvärdarna är ett stort misstag. Tyvärr förstår inte regionens styre det, uppger Anna Sehlin (V), gruppledare.

centrum_host_helsida

Stadsdelsmammor ska synas ute

Nyheter Sigtuna kommun har anställt fyra så kallade stadsdelsmammor som ska finnas ute bland allmänheten och sprida kunskap om samhällsservice och öka känslan av delaktighet hos utrikesfödda.

dack_helsida
defacto_helsida
connys_helsida
joes-helsida
ica_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
pantamera_out
centrum_outsider_host
ica_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
dack_outsider
joes_outsider