centrum_panorama_hostshopping
Det fanns både veterantraktorer och nyare modellerFoto: Daniel Iskander
Tjejerna i Haga Hembygdsföreningen stod för fikatFoto: Daniel Iskander
Pia och Kalle i hamburgergrillen med lokalt köttFoto: Daniel Iskander
Mysa med fårenFoto: Daniel Iskander
VeterantraktorFoto: Daniel Iskander
Svettigt i grillenFoto: Daniel Iskander
Fältet med knallar och motorerFoto: Daniel Iskander
Fikadags!Foto: Daniel Iskander

Succé för Bygdens dagar

Bygdens dagar i Österby Gård lockade uppemot 2000 besökare i helgen: - Det blir bättre och bättre för varje år, säger Annika Östervall, ordförande.

centrum_artikel_host

I helgen var det Bygdens dagar på Österby gård som arrangeras mellan Österby gård och Haga Hembygdsförening. Det lokala företagandet på landsbygden fick chans att visa upp sina produkter tillsammans med föreningen och Österby gård. Det fanns allt från lokalt producerad mat till lokalt bakverk, lokal handel och både djur och maskiner att klämma och känna på. Ett populärt inslag för de yngre var att både gosa med fåren och sitta i traktorerna.

Mysigt och stort
Bygdens dagar är ett inslag som började för fem år sedan, Haga Hembygdsförening är initiativtagare och slog ihop idéen med Österby gård. Föreningen har även en egen mustmaskin och det såldes lokalt must, vinäger och även honung samt sadlar.
– Folk tycker att det är mysigt här, vi ska hålla det informellt och stort. Kunna erbjuda familjer en riktig gård med traktorer och sånt. Ska vara familjärt, sa Annika Östervall, ordförande i Haga hembygdsföreningen.

centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida

Succé för runmålningen vid S:t Lars ruin

Kulturnyheter En magisk kväll utspelade sig vid S:t Lars kyrkoruin i Sigtuna när runolog Magnus Källström från Riksantikvarieämbetet fyllde i Anundstenens inskriptioner med färg. Sakta men säkert trädde de gamla tecknen fram igen, de runor som Anund lät göra för över 1000 år sedan.

Arkeologiska mynt från Sigtuna ställs ut i Spanien

Kulturnyheter Den 12 juli öppnar utställningen ”A Viking Life” på Museo Centro Gaiás vid kulturcentret i Santiago de Compostela, Spanien. Utställningen kommer att visa upp 38 föremål lånade från Historiska museet i Sverige, inklusive föremål från Sigtuna.

connys_helsida
brobygget_2024

Feelgoodfestivalen i Sigtuna: En hyllning till Feelgoodlitteraturen

Nöjesnyheter Läsandet och lyssnandet av feelgoodlitteratur ökar för varje år, och för att hylla denna växande genre har Feelgoodfestivalen och tävlingen Årets feelgood etablerats. Festivalen äger rum i Sigtuna lördagen den 17 augusti, och bjuder på en dag fylld av litterära upplevelser och inspirerande möten.

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
klara_outsider