centrum_panorama_hostshopping
Pierre Cengiz-Edstrand får stöd av sittande styrelse i (MP) SigtunaFoto: Insändarbild/Miljöpartiet

Styrelsen i (MP) backar upp Edstrand

Miljöpartiet i Sigtunas styrelse backar upp förre medlemmen Pierre Cengiz-Edstrand och kritiserar partistyrelsens uteslutning.

centrum_artikel_host

Förra veckan meddelade Pierre Cengiz-Edstrand att han hoppar av som medlem i (MP) men att han kvarstår som kf-ledamot och vice ordförande i Kommunstyrelsen. Dagarna därpå kom besked från partistyrelsen i (MP) om att Cengiz-Edstrand har uteslutits. Man riktade även kritik för Cengiz-Edstrands sätt att hantera lokalföreningen i Sigtuna.

I ett pressmeddelande från den styrelse som nu sitter i Sigtuna för (MP) får Cengiz-Edstrand stöd:
– Pierre Cengiz Edstrand har alltid agerat på uppdrag av styrelsen och har alltid haft vårt fulla förtroende.

Styrelsen är samtidigt kritiskt mot att partistyrelsen ägnar sig åt att utesluta och fördöma en ”omtyckt person” som redan valt att lämna partiet på grund av ”personlig kränkning ” och ”odemokratisk behandling”.
– Pierre har nu dessutom en överenskommelse med den styrande majoriteten i Sigtuna, ett faktum som partistyrelsen väljer att helt bortse ifrån, utan håller fast vid en partisk utredning som styrelsen gjort i egen regi. Partistyrelsen bygger bl. a. sitt beslut på ogrundade påståenden och osanningar delvis baserade på uttalanden från några lokala ”utbrytare” i Sigtuna.

Fotnot: (MP) i Stockholmsregionen som ligger bakom uteslutningsärendet har förra veckan sagt att man inte kommer ge fler kommentarer i fallet. märsta.nu har sökt Henrik Naglitch, medlem i (MP) Sigtuna och som varit drivande i frågan om en uteslutning av Cengiz-Edstrand, sedan förra veckan men utan resultat.

connys_helsida
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
klara_outsider
pantamera_out
connys