eu_valet_panorama
En båtmotorFoto: Magnus Granhagen

Stulen båtmotor återfunnen med hjälp av GPS-tracker

Under natten drabbades en båtägare av en stöld av sin båtmotor. Lyckligtvis hade ägaren installerat en GPS-tracker på motorn, vilket ledde till att polisen kunde spåra dess position och återfå den stulna egendomen.

centrum_artikel_host

Polisen fick larmet från ägaren, som snabbt kunde tillhandahålla den exakta platsen där båtmotorn befann sig tack vare GPS-spårningen. En patrull skickades till den angivna platsen, vilket ledde dem till ett låst fordon där GPS-signalen sändes ifrån. Trots upprepade försök att kontakta fordonets ägare fick polisen inget svar, vilket ledde till beslutet att genomföra en husrannsakan.

I fordonet hittade polisen inte bara den stulna båtmotorn, utan även en annan båtmotor. En officiell anmälan om stöld har upprättats i ärendet.

connys_helsida
bygdensdag_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
seniormassa_pan
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
connys
eu_valet_outsider
bygdensdag_outsider
seniormassa_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider