centrum_panorama_hostshopping
Miriam Fridstrand och Lailan Mohamed tar studenten om några veckorFoto: Sigtuna kommun/Fredrik Carlman

Studenten blir coronasäkrat

I likhet med förra året blir studenten på Arlandagymnasiet coronasäkrat.

centrum_artikel_host

För att minska smittspridning av covid-19 kommer Arlandagymnasiet att sprida ut klassernas utspring över dagen och bara tillåta ett begränsat antal som möter upp på skolgården.

300 gymnasister ska ta studenten 4:e juni, i likhet med 2020 blir det inte som 2019 och åren dessförinnan med ”kaos” och utsprång.
– Studenten är en viktig milstolpe och så klart måste eleverna få fira sin dag. Men det är fortfarande ett allvarligt läge och därför håller vi oss till samma nedtonade inramning som förra året. Vi hoppas verkligen att glädjen är densamma och att dagen ändå blir högtidlig och stämningsfull, säger Erik Ryding, verksamhetschef för Arlandagymnasiet.

Två av eleverna som går ut om några veckor är Miriam Fridstrand och Lailan Mohamed som går på Naturvetarprogrammet. De har haft ett kämpigt gymnasieliv där nästan halva tiden skett på distans.
– Jag är jättetaggad, det är en jättestor dag för oss som man har sett fram emot i tre år! Men alla förstår att vi måste ta smittan på allvar, och det är för allas bästa att göra så här. Det kommer kännas lite glest på skolgården, men man har i alla fall någon där som man känner, säger Lailan Mohamed.

Miriam Fridstrand tycker att det är tråkigt att man inte kan bjuda alla som man vill men att avslutet ändå blir ok. Man har också fått komma med egna tankar och idéer för att göra det så bra som möjligt och ett minne för livet. Bland annat är det max två anhöriga per elev som får möta upp, de får komma dit tio minuter innan utspringande, därefter åker de direkt hem efter studenten. Man rekommenderar att de som ej vaccinerats och de som tillhör en riskgrupp att inte medverka alls. Flak eller bussar tillåts inte efter riktlinjer från Polisen, Länsstyrelsen och Transportstyrelsen.

fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
connys_helsida

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
klara_outsider
pantamera_out
connys
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider