valstadagen_pan
Miriam Fridstrand och Lailan Mohamed tar studenten om några veckorFoto: Sigtuna kommun/Fredrik Carlman

Studenten blir coronasäkrat

I likhet med förra året blir studenten på Arlandagymnasiet coronasäkrat.

centrum_artikel_host

För att minska smittspridning av covid-19 kommer Arlandagymnasiet att sprida ut klassernas utspring över dagen och bara tillåta ett begränsat antal som möter upp på skolgården.

300 gymnasister ska ta studenten 4:e juni, i likhet med 2020 blir det inte som 2019 och åren dessförinnan med ”kaos” och utsprång.
– Studenten är en viktig milstolpe och så klart måste eleverna få fira sin dag. Men det är fortfarande ett allvarligt läge och därför håller vi oss till samma nedtonade inramning som förra året. Vi hoppas verkligen att glädjen är densamma och att dagen ändå blir högtidlig och stämningsfull, säger Erik Ryding, verksamhetschef för Arlandagymnasiet.

Två av eleverna som går ut om några veckor är Miriam Fridstrand och Lailan Mohamed som går på Naturvetarprogrammet. De har haft ett kämpigt gymnasieliv där nästan halva tiden skett på distans.
– Jag är jättetaggad, det är en jättestor dag för oss som man har sett fram emot i tre år! Men alla förstår att vi måste ta smittan på allvar, och det är för allas bästa att göra så här. Det kommer kännas lite glest på skolgården, men man har i alla fall någon där som man känner, säger Lailan Mohamed.

Miriam Fridstrand tycker att det är tråkigt att man inte kan bjuda alla som man vill men att avslutet ändå blir ok. Man har också fått komma med egna tankar och idéer för att göra det så bra som möjligt och ett minne för livet. Bland annat är det max två anhöriga per elev som får möta upp, de får komma dit tio minuter innan utspringande, därefter åker de direkt hem efter studenten. Man rekommenderar att de som ej vaccinerats och de som tillhör en riskgrupp att inte medverka alls. Flak eller bussar tillåts inte efter riktlinjer från Polisen, Länsstyrelsen och Transportstyrelsen.

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

elon_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

valstadagen
nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Wenngarns_cafe_helsida

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

pantamera_avc_helsida
mp_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

centrum_host_helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

joes-helsida

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

wenngarn_outsider
valstadagen_outsider
nrh
pantamera_out
connys
centrum_outsider_host
student_outsider
joes_outsider
mp_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider