centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Asplund/Swedavia

Strejkvarsel kan drabba Arlanda

Transport varslar om strejk inom bevakningsbranschen vilket ska påverka Arlanda.

centrum_artikel_host

LO-facket Transport lägger strejkvarsel som påverkar Arlanda från 5 juli om man inte når en överenskommelse med arbetsgivaren rapporterar SVT. Strejken påverkar fyra arbetsplatser, först ut är Landvetter och Bromma där flygplatskontrollanter berörs. 5 juli når den Arlanda där arbetstagare inom röntgen, varukontroller och grindmottagning. Därefter är det kärnkraftverket Ringhals tur.
– Både vi och arbetsgivarna är överens om att branschen har problem med att rekrytera och behålla personal. För att få fler till yrket och som också stannar måste vi höja ingångslönen och premiera erfarenhet och kompetens. Men det säger Almega blankt nej till, uppger Transports förbundsordförande Tommy Wreeth enligt SVT.

fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

connys_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

mp_tack_helsida
brobygget_2024

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
connys
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
pantamera_out
mp_tack_outsider
brobygget_outsider