centrum_panorama_hostshopping
Foto: Daniel Asplund/Swedavia

Strejken kan bryta ut 5 juli

5:e juli kan strejken drabba Arlanda, detta sedan förhandlingarna strandat mellan Transport och Almega.

centrum_artikel_host

Transport har varslat om blockad och strejk på bland annat Arlanda. Efter begäran från medlarna har strejken skjutits upp till 5 juli klockan 19.00. Transport anser att arbetsgivarna är ovilliga att möta förslag om högre ingångslöner och utvecklat lönesystemet.
– Både vi och arbetsgivarna är överens om att branschen har problem med att rekrytera och behålla personal. För att få fler till yrket och som också stannar måste vi höja ingångslönen och premiera erfarenhet och kompetens. Men det säger Almega blankt nej till, säger Tommy Wreeth, förbundsordförande i Transport.

Medlare har utsetts och det finns en förhoppning om att konflikten inte ska trappas upp och resultera i en strejk som drabbar Arlandas väktare. Almega är oerhört kritiska till Transports agerande.
– I viljan att få mer än alla andra på svensk arbetsmarknad hotar Transport inte bara människors semestrar. Deras strejkplaner hotar även samhällsviktig elproduktion. Att de dessutom tar skalskyddet på ett kärnkraftverk med en klackspark är ju helt huvudlöst, säger Richard Orgård, förbundsdirektör på Almega Säkerhetsföretagen

Fotnot: I en tidigare version uppgav märsta.nu att strejken drabbar Arlanda 3 juli, det var fel, strejken startar 5 juli klockan 19.00

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
mp_tack_helsida
brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
mp_tack_outsider
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
connys
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider