centrum_panorama_hostshopping

Strejken inne på trettonde dagen

Förhandlingarna i SAS-strejken gick vidare under natten och ännu är ingen lösning nådd.

centrum_artikel_host

Skandinaviska resenärer får fortsätta vänta på att SAS-strejken ska vara över. Hundratalet flighter om dagen är inställda från Arlanda med tusentals drabbade som följd. Under lördagen och natten till söndagen satt förhandlare i nattmangling men utan resultat rapporterar SVT.
– Det här är otroligt många, stora, komplexa frågor som har processats under ganska lång tid. Nu handlar det om att se om man kan slutföra de här frågorna, säger Cecilia Fahlberg Pihlgren, svensk medlare, till SVT.

Hur långt parterna kommit i förhandlingarna är inte klart, det finns dock många frågor man måste reda ut. Sedan starten för snart två veckor sedan har 2550 flyg ställts in och 270 000 resenärer påverkats. SAS uppges förlora 100 miljoner om dagen. Piloternas käpphäst är bland annat att SAS inte återanställt piloter som sagts upp under pandemin utan istället tagit in piloter från dotterbolag som i själva verket fungerar som bemanningsföretag enligt SVT.

connys_helsida
humbacken_helsida

XPO redo för EU

Näringsliv Scandinavian XPO är redo för EU:s toppmöten som ska hållas under det första halvåret i år: - Vi är glada över att återigen få välkomna Regeringskansliet som en av våra kunder och ser fram emot att erbjuda dem vår högkvalitativa service och moderna faciliteter, säger Anna Bauer, VD för Scandinavian XPO.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Padelhall blir fälglager

Näringsliv Padelboomen är över och på flera håll i landet har hallar lagts ner, nyligen stängde We Are Padel i Rosersberg och hallen köps nu av ABS Wheels.

centrum_host_helsida
oppethus_helsida_2023

Höjda avgifter för flyget

Näringsliv Avgiftshöjningar inom flyget trädde i kraft 1 januari: - Efter pausad höjning av avgifterna för flyget under 2021, på grund av pandemin, har avgifterna sedan bara fortsatt att öka för en bransch som fortsatt är under hårt tryck av pandemin och omställningen, så även för 2023, säger Fredrik Kämpfe, branschchef Transportföretagen Flyg.

moderat_pan_helsida

Ny Hållbarhetschef hos Arlandastad Group

Näringsliv Anna Stenströmer har rekryterats till Arlandastads Group som Hållbarhetsansvarig: - Jag brinner för ny teknik, nya idéer och nya sätt att tänka för en hållbar framtid, säger Anna Stenströmer i ett uttalande.

RC storsatsar på Arlanda

Näringsliv RC Chocolat och Pâtisserie som haft två enheter på Arlanda kommer att öppna ytterligare fem: - Vår målsättning är att skapa mervärde på flygplatsen där vi vill erbjuda en unik smakupplevelse, med en effektiv och personlig service till alla som är på väg. RC ska vara den naturliga och goda mötesplatsen för alla resenärer på Arlanda, säger Charlotta Söör, grundare och delägare av RC.

UF-företag till Näringslivsdagen

Näringsliv Sigtuna kommuns Näringslivsdag på XPO bjuder också in kommunens många UF-företag: - Det ska bli jätteroligt att ha unga entreprenörer på plats tillsammans med alla etablerade företag i kommunen.

Karl Eklund ny flygplatschef

Näringsliv Swedavia har utsett Karl Eklund till ny flygplatschef för Arlanda: - Det är en viktig rekrytering som har landat. Jag är väldigt glad över att kunna hälsa Karl välkommen till Swedavia i början av nästa år, säger Peder Grunditz, COO för International Airports, på Swedavia.

Resenärerna ökade med 40 procent

Näringsliv Arlanda noterade 1,5 miljoner resenärer under november: - Vi kan konstatera att flygresandet fortsätter att återhämta sig under november månad. Detta trots det osäkra omvärldsläget med ökade levnadskostnader och att efterfrågan under november normalt sett är en förhållandevis svagare månad, säger Swedavias VD Jonas Abrahamsson.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
swedol_outsider
humbacken_outsider
centrum_outsider_host
nrh
ridskola_2020_outsider
oppethus_agy_2023_outsider
connys