galan_panorama

Strejken inne på trettonde dagen

Förhandlingarna i SAS-strejken gick vidare under natten och ännu är ingen lösning nådd.

centrum_artikel_host

Skandinaviska resenärer får fortsätta vänta på att SAS-strejken ska vara över. Hundratalet flighter om dagen är inställda från Arlanda med tusentals drabbade som följd. Under lördagen och natten till söndagen satt förhandlare i nattmangling men utan resultat rapporterar SVT.
– Det här är otroligt många, stora, komplexa frågor som har processats under ganska lång tid. Nu handlar det om att se om man kan slutföra de här frågorna, säger Cecilia Fahlberg Pihlgren, svensk medlare, till SVT.

Hur långt parterna kommit i förhandlingarna är inte klart, det finns dock många frågor man måste reda ut. Sedan starten för snart två veckor sedan har 2550 flyg ställts in och 270 000 resenärer påverkats. SAS uppges förlora 100 miljoner om dagen. Piloternas käpphäst är bland annat att SAS inte återanställt piloter som sagts upp under pandemin utan istället tagit in piloter från dotterbolag som i själva verket fungerar som bemanningsföretag enligt SVT.

toppbanner

Sellpy etablerar logistiklager i Rosersberg

Näringsliv Second hand-aktören Sellpy hyr in sig i Rosersberg för sitt nya lager: - Vi är mycket glada att få genomföra denna affär tillsammans med Bockasjö. Att det dessutom är just Sellpy som flyttar in känns extra positivt då vi blir en aktör som kan vara med och påverka till en mer hållbar utveckling, säger Annika Persson, Vd och ägare Kilenkrysset Swe.

Här blir det 11 000 kvadratmeter shopping och restauranger

Näringsliv Arlandas nya tillbyggnad på terminal 5 i limträ börjar ta form: - - Vi är nu halvvägs i utbyggnaden av denna del av Marknadsplatsen och det är en häftig känsla att se det som tidigare synts på ritningar och i planer nu börjar bli verklighet, säger Jonas Missaoui, projektledare för verandan på Swedavia.

defacto_helsida
centrum_sommar2022_helsida
ungdomsarbete_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
näringslivsgalan

Nu ska kandidaterna utses

Näringsliv Nomineringar till Näringslivsgalan har stängt och nu ska juryn utse vinnarna i de fyra kategorierna: - Äntligen dags för Näringslivsgalan igen, som vi längtat! Kvällen då företagare och entreprenörer samlas till årets fest. Ta med medarbetare och nära när vi hyllar företagandet i Sigtunas alla delar, säger Björn Petersson, ordförande i Företagarna i Sigtuna kommun.

SAS säkrar likvida medel

Näringsliv SAS säkrar 700 miljoner dollar från riskkapitalfonder som förvaltas av Apollo Global Management: - Vi är glada att ha säkrat detta finansieringsåtagande från investmentfirman Apollo Global Management efter en omfattande och konkurrensutsatt process, säger styrelseordförande Carsten Dilling.

Sigtunabo startar Co-working-center

Näringsliv Daniel Mancilla från Sigtuna startar ett co-working-center i Arlandastad i september: - - Vi vill göra människovänliga kontor. Det betyder att vi inreder och sätter belysning utifrån de behov som människor har under en hel dag och ett helt år säger Daniel Mancilla, VD på Arlandabaserade Maleon.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
centrum_sommar_outsider2022
pantamera_out
arbete_outsider
nrh
connys
galan_outsider
ridskola_2020_outsider