centrum_panorama_hostshopping
Foto: Swedavia/Daniel Blom

Strejk och sen påsk drog ner Arlandas siffror

Arlandas passagerarstatistik minskade kraftigt i april, den största anledningen var SAS-strejken som varade i sex dagar.

centrum_artikel_host

Arlanda tappade tolv procent på antalet landningar jämfört med föregående år, totalt var det 9280 landningar i linjefart och charter i april. Passagerarna uppgick till 2,037 miljoner vilket var en minskning med hela nio procent. Totalt i år har antalet passagerare på Arlanda minskad med fem procent och uppgår till 7,67 miljoner. Av dessa står utrikestrafiken för drygt 6 miljoner.

Flygplatsägaren Swedavia skriver i ett pressmeddelande att pilotstrejken var en faktor som påverkade utvecklingen negativt. Även att påsken inföll i april påverkade inrikestrafiken negativt. I år har dock 25 nya linjer etablerats hittills, 24 av dessa är utrikesdestinationer. märsta.nu rapporterade nyligen om Air Europas satsning till Madrid som startar i sommar.

centrum_host_helsida

Trots negativt halvårsresultat tror Arlandastad Group på vändning

Näringsliv Arlandastad Group ser ljusare på framtiden efter ökad aktivitet på marknaden under första halvåret 2024: – Aktiviteten på marknaden ökade under första halvåret, och vi planerar för en högre utvecklingstakt framöver. Åtgärder för att förbättra lönsamheten är fortsatt starkt prioriterade, säger Dieter Sand CEO, Arlandastad Group.

fritidsbanken_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
brobygget_outsider
klara_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider