moderat_fokus_pan
Foto: Karolinska sjukhuset/Carin Tellström

Strax under hundra i sjukvårdsbehov

98 stockholmare har sjukvårdsbehov just nu enligt Region Stockholm: - Vi har fortfarande samhällssmitta av covid-19, med alltför många fall. Sedan ett par veckor befinner vi oss på en platå där den varken ökar eller minskar i högre grad. Men det räcker inte, smittan måste gå ned ordentligt, säger Maria Rotzén Östlund, smittskyddsläkare i Region Stockholm.

centrum_artikel_host

För andra veckan i rad var det över 30 covidfall i kommunen och i regionen är det för tredje veckan i rad kring 2000 fall. Sex veckor i rad nu har antalet fall varit över 1000 i veckan. 98 personer uppges nu vara i behov av sjukvård, varav 16 behöver intensivvård. Enligt Johan Bratt, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm, är majoriteten ovaccinerade eller ofullständigt vaccinerade. Inga andra hälsofaktorer framkommer kring stockholmare med sjukvårdsbehov.

Sedan tidigare har fetma, högt blodtryck och rökning ansetts vara en riskfaktor för svår covid. Även ålder. Statistik från Socialstyrelsen visar det främst är personer över 85 år som avlidit med covid-19. Högt blodtryck, hjärt- och kärlsjukdom, diabetes och/eller lungsjukdom. Cirka 60 procent av samtliga avlidna har haft två av sjukdomsgrupperna som kan bidra till svårare symtom.

joes-helsida
ica_helsida
sap_sep23_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

centrum_host_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

nrh_sigtuna

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

moderat_fokus_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

hockeyskola_helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderat_bli_medlem
hockeyskola_outsider
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
socialdem_sep23_outsider
nrh
swedol_outsider
joes_outsider
connys
centrum_outsider_host
pantamera_out