sap_feb_pan
Foto: Swedavia/Brendan Austin

Stort tryck på utrikesresor från Arlanda

Utrikesresandet drar upp resenärssiffrorna på Arlanda flygplats enligt den senaste statistiken.

centrum_artikel_host

Under januari hade Stockholm Arlanda Airport drygt 1,4 miljoner resenärer, vilket innebar en ökning med 1 procent jämfört med samma månad föregående år. Utrikesresandet ökade med 2 procent till nära 1,2 miljoner resenärer, medan inrikesresandet minskade med 9 procent till drygt 200 000 resenärer. Resenärsnivåerna på Arlanda i januari nådde nära 80 procent av prepandeminivåerna från 2019.

Trots osäkerhetsfaktorer som omvärldsläge, konjunktur och privatekonomi var efterfrågan på flygresor stabil under januari. Utrikesresandet fortsatte att öka under månaden, vilket gynnade både flygplatser. Å andra sidan fortsatte inrikesresandet att ha en svag utveckling.

Swedavias vd och koncernchef, Jonas Abrahamsson, kommenterade att trots de stora osäkerheterna förväntar de sig ökat resande och ett större linjeutbud vid flygplatserna senare under våren och sommaren. Dessutom finns det signaler om att konjunkturläget kommer att ljusna framöver, vilket sannolikt kommer att gynna efterfrågan på flygresor.

SigtunaHöjden prisas med eventpriset

Näringsliv SigtunaHöjdens Lotta Giesenfeld Boman tog emot Stora Eventpriset i samband med Eventmässan tidigare i veckan:- Det är helt klart en fantastisk ära! Jag ser det som ett kvitto på att vi gör rätt saker, gör intryck hos våra branschkollegor, inspirerar och banar väg för andra att satsa på en hållbar framtid, säger Lotta.

skridskodisco_helsida

Ryanair utökar med två linjer

Näringsliv Ryanair expanderar sitt flygutbud från Stockholm Arlanda Airport genom att lägga till nya linjer till Vilnius i Litauen och den populära ön Rhodos i Grekland.

Kraftig ökning av flyg till Nordamerika

Näringsliv Stockholm Arlanda Airport kommer att se en betydande ökning av tillgängligheten till Nordamerika när två nya långlinjer läggs till det befintliga utbudet från flygplatsen. Från och med mitten av april kommer både United Airlines och Delta Air Lines att återvända och trafikera linjer från Stockholm Arlanda till Newark och JFK under sommarsäsongen 2024.

pantamera_avc_helsida
spedition_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

WayCup etablerar på Terminal 5

Näringsliv WayCup etablerar sig på Arlanda med ett unikt koncept som skapar en balans mellan njutning och hållbarhet. Bakom detta initiativ står Nordrest och North Way & Co, företag som strävar efter att förbättra framtiden genom innovativa matupplevelser.

funkisfest_helsida

Här finns jobben på Arlanda

Näringsliv Swedavia genomförde rekryteringsdag på Arlanda i samarbete med ett omfattande antal arbetsgivare på flygplatserna. Över 30 företag deltog på Arlanda och efterfrågan är stor hos Arlandas aktörer.

sportlov
fritidsbanken_sportlov

Ökad tågtrafik till kombiterminalen i Rosersberg

Näringsliv Efter en ökad efterfrågan från kontinenten har antalet avgångar mellan YILPORT Stockholm Nord och Europa fördubblats, tack vare Spedition Bode och Kombiverkehrs satsning på utökad tågservice. Från och med januari ökar Europapendeln från tre till sex regelbundna avgångar per vecka.

steningekompani_helsida

Nya etableringar hos Corem i Arlandastad

Näringsliv Fastighetsbolaget Corem välkomnar tre betydande hyresgäster, Rikshem, UPS och Industrisupport i Stockholm, till sina specialanpassade lokaler i Arlandastad. Denna expansionsstrategi stärker Corems närvaro och bekräftar förtroendet från framstående företag inom olika branscher.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
spedition_outsider
skridskodisco_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
funkisfest_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
stentekompani_outsider