kommun_skoterska
Foto: Förpacknings- och tidningsinsamlingen

Högt tryck på återvinningsstationer

Det återvinns som aldrig förr och många av Förpacknings- och tidningsinsamlingens stationer i kommunen är populära.

centrum_artikel_host

Förpacknings- och tidningsinsamlingen konstaterar att det återvinns förpackningar som aldrig förr i samband med coronapandemin. Runt om i kommunen bir det också snabbt fullt på de olika anläggningarna som Förpacknings- och tidningsinsamlingen har placerat ut.
-Vi ökar antalet tömningar och försöker styra om så att de stationer som är mest belastade töms mest, men det går inte alltid så fort som vi önskar, uppger Fredrik Gemfors chef för insamling på Förpacknings- och tidningsinsamlingen.

Men tänk på att platta ihop förpackningar för att mer ska få plats, är det fullt så försök även platta till och trycka in.
– Om alla hjälps åt och plattar ihop sina förpackningar så får mer plats. Det är också viktigt att inte ställa något utanför då det snabbt leder till mer nedskräpning och det kan bli svårt för tömningsbilen att komma fram och tömma behållarna, fortsätter Fredrik Gemfors.

FTI märker av en ökad mängd nedskräpning och dumpning som inte hör hemma på stationerna. Återvinningsstationerna är till för hushållens förpackningar och tidningar, farligt avfall, grovsopor med mera ska till återvinningscentralerna. Kommunen har en på Voltgatan i Arlandastad.
– När annat avfall dumpas på en återvinningsstation så är det faktiskt ett lagbrott, dessutom tar det både tid och resurser som annars hade kunnat läggas på det faktiska tömnings och städningsarbetet, vilket är mycket olyckligt, säger Fredrik Gemfors.

nrh_sigtuna

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

centrum_host_helsida

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

defacto_helsida
moderat_fokus_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

hockeyskola_helsida
mp_ute_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

adhd_kommun

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

connys_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

pantamera_avc_helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
connys
centrum_outsider_host
swedol_outsider
kommun_adhd_outsider
hockeyskola_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_ute_outsider
ica_outsider
pantamera_out
kommun_skoterska_outsider
moderat_bli_medlem