sap_feb_pan
Tullverket gjorde beslag av lugnande läkemedel, potenshöjande läkemedel, dopningsmedel och antibiotika på Arlanda i samband med Pangea XIFoto: Pressbild/Tullverket

Stort tillslag på Arlandas brevterminal

Tullverket samordnade Operation Pangea XI på Arlanda 9-16 oktober ovh stoppade dopningsmedel samt beslagtog lugnande och antibiotika.

centrum_artikel_host

190 myndigheter från 90 länder deltog i Operation Pangea XL, i Sverige var det Tullverket som ledde insatsen på Arlanda där man kontrollerade post- och kurirflödena 9-16 oktober. Syftet är att stoppa den olagliga onlineförsäljningen av läkemedel och andra preparat i syfte att skydda folkhälsan. Man vill också öka allmänhetens medvetenhet om riskerna med att köpa från webbplatser som inte har tillstånd att sälja läkemedel.

Lina Rundqvist, operationsansvarig för Pangea XL hos Tullverket, berättar i ett pressmeddelande att man stoppat över 1 kilo dopningsmedel och beslagtagit både lugnande och antibiotika.

Utöver Tullverket var även Läkemedelsverket och Polisen med i operationen. Polisen har fokuserat på att granska webbsajten medan Läkemedelsverket varit med på Arlandas brevterminal. Pangea hat genomörts sedan 2008 och står för Public Health, Awareness, Network and liaison, Gather Evidence, Execute Sherches, Arrest and Prosecute. Beslagen av antiinflammatoriska tabletter och läkemedel mot reumatism ökar i de internationella resultaten.

sportlov
connys_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

centrum_host_helsida
steningekompani_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

funkisfest_helsida

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

skridskodisco_helsida
pantamera_avc_helsida
spedition_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

fritidsbanken_sportlov

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
spedition_outsider
centrum_outsider_host
funkisfest_outsider
skridskodisco_outsider
connys
nrh_sigtuna
pantamera_out
ridskola_2020_outsider