valstadagen_pan
Tullverket gjorde beslag av lugnande läkemedel, potenshöjande läkemedel, dopningsmedel och antibiotika på Arlanda i samband med Pangea XIFoto: Pressbild/Tullverket

Stort tillslag på Arlandas brevterminal

Tullverket samordnade Operation Pangea XI på Arlanda 9-16 oktober ovh stoppade dopningsmedel samt beslagtog lugnande och antibiotika.

centrum_artikel_host

190 myndigheter från 90 länder deltog i Operation Pangea XL, i Sverige var det Tullverket som ledde insatsen på Arlanda där man kontrollerade post- och kurirflödena 9-16 oktober. Syftet är att stoppa den olagliga onlineförsäljningen av läkemedel och andra preparat i syfte att skydda folkhälsan. Man vill också öka allmänhetens medvetenhet om riskerna med att köpa från webbplatser som inte har tillstånd att sälja läkemedel.

Lina Rundqvist, operationsansvarig för Pangea XL hos Tullverket, berättar i ett pressmeddelande att man stoppat över 1 kilo dopningsmedel och beslagtagit både lugnande och antibiotika.

Utöver Tullverket var även Läkemedelsverket och Polisen med i operationen. Polisen har fokuserat på att granska webbsajten medan Läkemedelsverket varit med på Arlandas brevterminal. Pangea hat genomörts sedan 2008 och står för Public Health, Awareness, Network and liaison, Gather Evidence, Execute Sherches, Arrest and Prosecute. Beslagen av antiinflammatoriska tabletter och läkemedel mot reumatism ökar i de internationella resultaten.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu presenterar Morgonkollen - din dagliga sammanfattning av viktig information för dagen. Här är det senaste från den 7 juni:

valstadagen

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

joes-helsida
pantamera_avc_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

mp_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

elon_helsida
nrh_sigtuna
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

defacto_helsida
ica_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp_outsider
centrum_outsider_host
student_outsider
swedol_outsider
ica_outsider
valstadagen_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
connys
nrh
joes_outsider