valstadagen_pan

Stort pengabeslag på Arlanda

Sista veckan i november genomfördes en omfattande insats på Arlanda i syfte att komma åt kontanta medel.

centrum_artikel_host

Polisen, Tullverket och Kronofogden genomförde en omfattande insats på Arlanda och Landvetter under sista veckan av november i syfte att komma åt kontanta medel. Kontanta medel som man tror används för penningtvätt eller finansiering av terrorism.
– Syftet med den här typen av myndighetssamverkan är att förbättra vår förmåga att upptäcka olovlig förflyttning av kontanta medel som kan vara ett led i penningtvätt och finansiering av terrorism och annan kriminell verksamhet, säger Olof Ahlqvist, ansvarig för insatsen på Tullverket.

Omkring 370 000 kronor i kontanter beslagtogs tillsammans med exklusiva smycken och elektronik. Pengar som nu går till att betala skadestånd till brottsoffer, skatteskulder, obetalda underhåll eller andra skulder. 48 personer som passerade gaterna som resenärer var registrerade hos Kronofogden och deras sammanlagda skuld uppgick till nio miljoner kronor. Av dem hade 14 personer utmätningsbara tillgångar enligt Kronofogden.
– Vi är mycket nöjda. Det här är pengar och värdesaker som vi troligen aldrig hade kunnat utmäta om vi inte hade medverkat i insatsen. Få förväntar sig att träffa oss på flygplatsen, säger Kristin, kronoinspektör och insatsledare på Kronofogden.

Ska man ut och resa med belopp större än 10 000 euro så måste man anmäla det till Tullverket, annars gör man sig skyldig till tullförseelse.

connys_helsida

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu presenterar Morgonkollen - din dagliga sammanfattning av viktig information för dagen. Här är det senaste från den 7 juni:

nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

elon_helsida
mp_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

valstadagen

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
joes-helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

ica_helsida
defacto_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
swedol_outsider
nrh
joes_outsider
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
valstadagen_outsider
mp_outsider
student_outsider