sap_pan23
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Polis utreder mordförsök efter bråk

Polis har under fredagen haft en stor polisinsats i Valsta med anledning av ett misstänkt bråk.

centrum_artikel_host

Polis och ambulans samt både polis och ambulanshelikopter finns i Valsta. Enligt polisen har man fått larm om misshandel men när man anländer finns varken misstänkta eller målsägande kvar. Enligt uppgift till märsta.nu har man lokaliserat någon form av händelse till ett trapphus i Valsta, Polisens hundenhet har varit i delar av Valsta och sökt efter gärningspersoner eller eventuella tillhyggen.

Under fredagskvällen meddelar Polisen att en person hittades med sårskada, denne är en pojke i övre tonåren som inte är myndig. Ett flertal personer har bråkat i Valsta Centrum enligt uppgifter till polisen. Pojken är inte allvarligt skadad, dock upprättades en anmälan om mordförsök.

Uppdaterad 21,50

ica_helsida
pantamera_avc_helsida
joes-helsida
hockeyskola_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

connys_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

sap_sep23_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

moderat_fokus_helsida
nrh_sigtuna
defacto_helsida
centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
socialdem_sep23_outsider
moderat_bli_medlem
pantamera_out
connys
centrum_outsider_host
hockeyskola_outsider
joes_outsider
nrh
ica_outsider