eldsjal2024_pan
Hans Lung, Steninge, Björn Lindbergson, Sigtuna stad, grannsamverkanspolisen Helena Nyström, Marie Axelsson, Sigtuna stad. Främre raden fr v: Inger Lindström, Märsta, Lena Lindgren-Ljungberg, Märsta och Petrus Sandlund, Steningehöjden. Foto: Insändarbild

Stort intresse för grannsamverkan

Polisen i Stockholm Nord har utbildat 15 nya grannsamverkansombud från Sigtuna kommun, sex av av dessa utbildades på onsdagskvällen: - Vårt mål är att öka antalet kontaktombud från ca 80 till 200 här i Sigtuna kommun, säger David Lundqvist, ordförande i föreningen Grannsamverkarna i Sigtuna kommun.

centrum_artikel_host

Kommuninvånarna är flitiga på att anmäla sig till Grannsamverkansutbildningar hos Polisen, 15 kommuninvånare har deltagit i år, sex av dessa utbildades i samband med en träff hos Polisen på onsdag kväll.
– Vårt mål är att öka antalet kontaktombud från ca 80 till 200 här i Sigtuna kommun. Når vi dit, kommer ca 2000 hushåll att vara involverade i grannsamverkan, säger David Lundqvist, ordförande i Grannsamverkarna i Sigtuna.

Polisen välkomnar kommuninvånarnas engagemang då det är till stor hjälp för rekryteringen av grannsamverkansombud. Enligt ett pressmeddelande från Grannsamverkarna i Sigtuna kan bostadsinbrotten minska med 26 procent vid en fungerande grannsamverkan i bostadsområdena.

storemore_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

eldsjal2024_helsida
steningekompani_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
stentekompani_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
storemore_out
connys