moderat_fokus_pan
Hans Lung, Steninge, Björn Lindbergson, Sigtuna stad, grannsamverkanspolisen Helena Nyström, Marie Axelsson, Sigtuna stad. Främre raden fr v: Inger Lindström, Märsta, Lena Lindgren-Ljungberg, Märsta och Petrus Sandlund, Steningehöjden. Foto: Insändarbild

Stort intresse för grannsamverkan

Polisen i Stockholm Nord har utbildat 15 nya grannsamverkansombud från Sigtuna kommun, sex av av dessa utbildades på onsdagskvällen: - Vårt mål är att öka antalet kontaktombud från ca 80 till 200 här i Sigtuna kommun, säger David Lundqvist, ordförande i föreningen Grannsamverkarna i Sigtuna kommun.

centrum_artikel_host

Kommuninvånarna är flitiga på att anmäla sig till Grannsamverkansutbildningar hos Polisen, 15 kommuninvånare har deltagit i år, sex av dessa utbildades i samband med en träff hos Polisen på onsdag kväll.
– Vårt mål är att öka antalet kontaktombud från ca 80 till 200 här i Sigtuna kommun. Når vi dit, kommer ca 2000 hushåll att vara involverade i grannsamverkan, säger David Lundqvist, ordförande i Grannsamverkarna i Sigtuna.

Polisen välkomnar kommuninvånarnas engagemang då det är till stor hjälp för rekryteringen av grannsamverkansombud. Enligt ett pressmeddelande från Grannsamverkarna i Sigtuna kan bostadsinbrotten minska med 26 procent vid en fungerande grannsamverkan i bostadsområdena.

pantamera_avc_helsida

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

centrum_host_helsida

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

adhd_kommun
hockeyskola_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

connys_helsida
nrh_sigtuna

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

moderat_fokus_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

mp_ute_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

defacto_helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
moderat_bli_medlem
centrum_outsider_host
mp_ute_outsider
ica_outsider
kommun_skoterska_outsider
connys
pantamera_out
nrh
kommun_adhd_outsider
hockeyskola_outsider
swedol_outsider