centrum_panorama_hostshopping
Per Taube, hyresvärd för Stenladan, med Bo Wilhelm Horndahl som äger Newportbutiken.Foto: Insändarbild
Foto: Insändarbild

Stort intresse för Newports nya butik i Steninge slottsby

Newport öppnade upp sin nya butik i Steninge slottsby och invigningen lockade hundratals nyfikna besökare.

centrum_artikel_host

Vid öppningseventet vid Steningeladan möttes besökarna av en helt fylld parkeringsplats och en stadig ström av inbjudna gäster. Lokalerna fylldes snabbt med besökare som intresserade sig för de utställda möblerna, textilierna och inredningsdetaljerna.

Hyresvärden Per Taube berättade för märsta.nu att över tusen inbjudna gäster hade tackat ja till att närvara vid eventet, vilket sannolikt är ett nytt rekord för Steningeladan.

Bubbel, goda snittar och vackert sommarväder bidrog till en trevlig atmosfär. Många besökare uttryckte sin uppskattning för både eventet och det breda sortimentet. En besökare kommenterade att det var härligt att få uppleva lite lyx i vardagen och nämnde att hon köpt lakan och handdukar.

Bland besökarna fanns före detta lokalpolitikern Michael Harvey, däribland Michael Harvey. Han betonade att evenemanget var ett lyft inte bara för Steninge Slottsby, utan för hela kommunen, och jämförde butiken med ett nutidsmuseum på grund av den spännande designen.

brobygget_2024
mp_tack_helsida
fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida

Företagsklimatet anses vara på bättringsvägen

Näringsliv Enligt en nyligen genomförd enkät av Svenskt Näringsliv upplever företagen i Sigtuna kommun ett förbättrat företagsklimat. 154 företag i Sigtuna deltog i undersökningen "Lokalt företagsklimat", som totalt samlade svar från över 3800 företag i Stockholms län. Resultaten visar en positiv utveckling inom flera områden jämfört med föregående år.

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider
brobygget_outsider
connys
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider