kyrka_advent _pan
Foto: Easy Champ AB

Stort intresse för musikproduktion

Ungdomar i kommunen har stort intresse för musikproduktion och under Höstlovet arrangeras en kurs inom området: - Eftersom vår terminskurs i musikproduktion på kulturskolan är fullbokad och intresset är så stort, ville vi skapa den här möjligheten under höstlovet, säger Beata Alving, kulturskolechef i Sigtuna kommun.

centrum_artikel_host

Kulturskolans kurs i musikproduktion är fulltecknad men intresset är fortsatt stort för att lära sig om området, därför ger kommunen nu en kurs i Musikproduktion under Höstlovet. Det är ett samarbete mellan Sigtuna kulturskola och EMB Studios. Kursen ges i EMB Studios i Arlandastad.
– Det här samarbetet gör så att vi under höstlovet kan erbjuda något som verkligen efterfrågas. Det känns också kul att det sker i en helt ny del av kommunen där vi tidigare inte haft undervisning, säger Love Forsberg, samordnare för kulturcheck.

Genom att Sigtuna kommun infört kulturchecken kan tredje part som EMB Studios engageras för projektet. Upplägget innebär att extern part kan få ersättning för att de erbjuder kulturverksamhet för barn och ungdomar genom Sigtuna Kulturskola. Det blir tre intensiva dagar där man kommer få lära sig att skapa en kort låt eller jingel.

Detta kan du göra på Höstlovet

defacto_helsida
idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

moderat_pan_helsida

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

agy_oppethus
dackskifte_helsida
centrum_host_helsida
advent_kyrka_helsida
halloween

Här är godischanserna störst

Nöjesnyheter Störst chans att samla på sig mycket godis har barnen på Sätuna. märsta.nu har sammanställt godismöjligheterna i din stadsdel med hjälp av siffror från SCB.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Eatery hade bästa räkmackan

Nöjesnyheter Eatery på Arlanda hade den bästa räkmackan när sigtunabon Catarina König och "Matgeek" testade räkmackor på onsdagen inför Räkmackans dag som är idag fredag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

swedol_outsider
pantamera_out
kyrka_outsider_advent
dackskifteoutsider
centrum_outsider_host
nrh
connys
ridskola_2020_outsider