centrum_panorama_hostshopping
Foto: Easy Champ AB

Stort intresse för musikproduktion

Ungdomar i kommunen har stort intresse för musikproduktion och under Höstlovet arrangeras en kurs inom området: - Eftersom vår terminskurs i musikproduktion på kulturskolan är fullbokad och intresset är så stort, ville vi skapa den här möjligheten under höstlovet, säger Beata Alving, kulturskolechef i Sigtuna kommun.

centrum_artikel_host

Kulturskolans kurs i musikproduktion är fulltecknad men intresset är fortsatt stort för att lära sig om området, därför ger kommunen nu en kurs i Musikproduktion under Höstlovet. Det är ett samarbete mellan Sigtuna kulturskola och EMB Studios. Kursen ges i EMB Studios i Arlandastad.
– Det här samarbetet gör så att vi under höstlovet kan erbjuda något som verkligen efterfrågas. Det känns också kul att det sker i en helt ny del av kommunen där vi tidigare inte haft undervisning, säger Love Forsberg, samordnare för kulturcheck.

Genom att Sigtuna kommun infört kulturchecken kan tredje part som EMB Studios engageras för projektet. Upplägget innebär att extern part kan få ersättning för att de erbjuder kulturverksamhet för barn och ungdomar genom Sigtuna Kulturskola. Det blir tre intensiva dagar där man kommer få lära sig att skapa en kort låt eller jingel.

Detta kan du göra på Höstlovet

joes-helsida
dack_helsida
centrum_host_helsida

Vill skapa en inbjudande byggnad

Kulturnyheter Arkitektbyrån White som fått uppdraget att bygga det nya kultur- och aktivitetscentret i Valsta har som mål att skapa en uttrycksfull och inbjudande byggnad med fokus på delaktighet och trygghet.

connys_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

defacto_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

ica_helsida
pantamera_avc_helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
joes_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
dack_outsider
connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
ica_outsider