centrum_panorama_hostshopping
OBS! ArkivbildFoto: Polisens förundersökningsmaterial

Stort cannabistillslag i kommunen

Polisen gjorde ett tillslag i kommunen som innebar att flera hundra kilo cannabis togs i beslag.

centrum_artikel_host

Två personer med koppling till organiserad och internationell brottslighet har gripits efter tillslag i kommunen. I samband med tillslaget beslagtogs flera hundra kilo cannabis enligt Polisen. Dessa sitter anhållna för synnerligen grovt narkotikabrott.
– Narkotikabeslag är en mycket viktig åtgärd för att bekämpa den grova brottsligheten. Beslaget är ovanligt stort och slår dels mot de kriminellas ekonomi samtidigt som vi får bort narkotika från gatan, säger Fredrik Bornesand, taktisk koordinator vid spaningssektionen i polisområde Stockholm nord.

Polisen är inne i ett intensivt utredningsskeende och man utesluter inte fler gripanden. Narkotikan tror man skulle distribueras till kriminella nätverk som slåss om narkotikamarknaderna runt om i Stockholm.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

mp_tack_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

fritidsbanken_helsida

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

brobygget_2024

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
mp_tack_outsider
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
brobygget_outsider