defacto_pan2020
Foto: Tullverket

Stort beslag av miljöfarliga produkter på Arlanda

Kemikalieinspektionen och Tullverket kontrollerade smycken och elektronik på Arlandas tullager och cirka 600 smycken och produkter fastnade i kontrollen.

centrum_artikel_host

Det handlar om ämnen som är cancerframkallande och allergiframkallande eller är farliga för hälsa och miljö. 600 produkter fastnade i kontrollen i Arlandas tullager när Tullverket och Kemikalieinspektionen utförde kontrollen. Sedan tidigare finns ett samarbete mellan de två myndigheter för att stoppa varor med otillåtet kemikalieinnehåll redan vid gränsen.
– Det syns inte på smyckena att de innehåller farliga ämnen så att kunna stoppa dem redan vid gränsen är ett effektivt sätt att jobba på. Företag som tar sitt kemikalieansvar ska inte behöva konkurrera med företag som inte gör det, säger Frida Ramström, inspektör på Kemikalieinspektionen.

Många av produkterna hade importerats av mindre företag och här menar Frida Ramström att man måste ställa krav på sina leverantörer och att man ger dem information med vilka regler som gäller i Sverige.
– Våra tulltjänstemän har stor erfarenhet av att hitta misstänkta varor i det gigantiska importflödet. Dessutom känns det alltid bra när vi kan bidra till att stoppa produkter som äventyrar människors hälsa, säger Sofia Engel, biträdande enhetschef för Tullverkets kontrollavdelning Öst.

Så blir nya Kulturcentret i Valsta

Nyheter Valsta Torgs nya Kultur- och aktivitetscenter har röstats fram: - Det här ska bli en plats för människor att mötas, stimuleras och utvecklas som kommer att stärka hela kommunens attraktivitet.

moderat_pan_helsida
oppethus_helsida_2023
humbacken_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida
defacto_helsida

Tågvärdarna är kvar tillsvidare

Politik Tågvärdarna som skulle ha avskaffats på pendeltågen får vara kvar tillsvidare: - Det här är en stor seger för Vänsterpartiet, men framför allt för personalen på pendeltågen, kommenterar Anna Sehlin (V).´

Skolorna på 35:e plats i skolranking

Nyheter Sigtuna kommun rankas nu som 35:e kommun i landet när det gäller skolresultat: - Vi arbetar intensivt för att bli en av de bästa skolkommunerna i landet. Med vårt lokala skolutvecklingsprogram har vi en tydlig och långsiktig satsning på kunskap, trygghet och studiero samt medarbetare, uppger Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L)

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ridskola_2020_outsider
humbacken_outsider
connys
swedol_outsider
oppethus_agy_2023_outsider
nrh
centrum_outsider_host
pantamera_out