kommun_skoterska
Foto: Pressbild

Stort antal EU-möten på XPO

Nästa år är Sverige ordförandeland i EU vilket innebär tolv ministermöten på Scandinavian XPO.

centrum_artikel_host

Sverige är ordförandeland i EU första halvåret nästa år och kommer att hålla 150 möten på olika politiska nivåer under året. Tolv av dessa möten är ministermöten som ska hållas på Arlandastad XPO. I samband med sådana möten kommer det att krävas stora polisresurser, mellan 1000-1500 poliser rapporterar Sveriges Radio.

Utöver de tolv mötena som är ministermöten så uppges Regeringen på sin hemsida att det blir ett stort antal möten i XPO. Närheten till Arlanda är en viktig orsak till att man kan ha möten på XPO samt att lokalerna går att anpassa utifrån olika behov. Det blir också mindre inverkan på trafik då transportsträckan mellan Arlanda och XPO är några kilometer.

Det första mötet hålls 25-27 januari och är ett möte för justitie, inrikes och migrationsministrar. Det sista mötet hålls 22 juni. Det kommer att vara mellan 2-4 möten per månad i XPO.

Här kan du ta del av möteslistan

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

pantamera_avc_helsida
sap_sep23_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

ica_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

centrum_host_helsida
connys_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

hockeyskola_helsida

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

moderat_fokus_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

defacto_helsida
nrh_sigtuna
adhd_kommun

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

pantamera_out
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
moderat_bli_medlem
socialdem_sep23_outsider
kommun_skoterska_outsider
joes_outsider
hockeyskola_outsider
kommun_adhd_outsider
ica_outsider
connys
nrh