centrum_panorama_hostshopping
Foto: Pressbild

Stort antal EU-möten på XPO

Nästa år är Sverige ordförandeland i EU vilket innebär tolv ministermöten på Scandinavian XPO.

centrum_artikel_host

Sverige är ordförandeland i EU första halvåret nästa år och kommer att hålla 150 möten på olika politiska nivåer under året. Tolv av dessa möten är ministermöten som ska hållas på Arlandastad XPO. I samband med sådana möten kommer det att krävas stora polisresurser, mellan 1000-1500 poliser rapporterar Sveriges Radio.

Utöver de tolv mötena som är ministermöten så uppges Regeringen på sin hemsida att det blir ett stort antal möten i XPO. Närheten till Arlanda är en viktig orsak till att man kan ha möten på XPO samt att lokalerna går att anpassa utifrån olika behov. Det blir också mindre inverkan på trafik då transportsträckan mellan Arlanda och XPO är några kilometer.

Det första mötet hålls 25-27 januari och är ett möte för justitie, inrikes och migrationsministrar. Det sista mötet hålls 22 juni. Det kommer att vara mellan 2-4 möten per månad i XPO.

Här kan du ta del av möteslistan

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

mp_tack_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

connys_helsida
brobygget_2024

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

fritidsbanken_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
brobygget_outsider
connys
mp_tack_outsider