Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Största prisuppgången på bostadsrätter på åtta år

Bostadsrättspriserna i kommunen ökar kraftigt och inte sedan 2015 har ökningen varit så här stor.

Sigtuna kommun har upplevt en betydande ökning av bostadsrättspriserna under de senaste tre månaderna, enligt den senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik som analyserats av Newsworthy. Priserna har stigit med hela 14 procent, vilket är den kraftigaste prisutvecklingen sedan 2015. Även i hela Stockholms län har priserna på bostadsrätter ökat, men med en mer måttlig uppgång på 5 procent.

Under samma tidsperiod har 127 bostadsrätter sålts i Sigtuna kommun till ett genomsnittligt pris av 2,4 miljoner kronor. Detta indikerar en fortsatt efterfrågan och intresse för bostäder i området.

Å andra sidan har villapriserna i Sigtuna kommun i stort sett stått stilla under de senaste tre månaderna. Medelpriset för sålda villor har legat på samma nivå som för tre månader sedan. Det är dock värt att notera att i hela Stockholms län har villapriserna ökat med 3 procent, vilket tyder på en mer dynamisk marknadstrend för villor i regionen.

Totalt sett har 35 villor sålts i Sigtuna kommun mellan februari och april till ett genomsnittligt pris av 5,1 miljoner kronor. Det är en nedgång jämfört med föregående år då 48 affärer genomfördes under samma tidsperiod.

Denna utveckling på bostadsmarknaden i Sigtuna kommun visar på en stark efterfrågan och en betydande ökning av bostadsrättspriserna. Trots att villapriserna har varit stabila i kommunen har ökningen i hela Stockholms län gett en indikation på en mer positiv marknadstrend.

Fotnot: Denna text genererades med en text robot

Därför inleds rekordtidig hyresförhandling

Bostad märsta.nu kunde tidigare i veckan rapportera om att privata hyresvärdar i kommunen startat hyresförhandlingar redan nu och dessutom yrkat höjning med över 14 procent. Nu bemöter Fastighetsägarna kritiken från Hyresgästföreningen

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening