karnkraft_m
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Storseger igen för Skånela mot Kärra

Skånela vann komfortabelt mot Kärra hemma i Vikingahallen på lördagen: - Det är två poäng och åtta plusmål, dumt att klaga, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

centrum_artikel_host

För andra matchen i rad vann Skånela klart över Kärra. Inför matchen var tränare Jimmy Karlsson orolig för att spelarna skulle ta för lätt på uppgiften:
– Jag var orolig för att vi inte skulle vara på plats eftersom vi vann stort förra matchen, men det rann iväg i andra, alla går in och levererar, jag är nöjd med laginsatsen.

Matchen var jämn i cirka tjugo minuter då lagen följdes åt, därefter var det Skånela för hela slanten. I paus var det 15-11. I andra rann det snabbt iväg som Karlsson konstaterade, det skiljde närmare 8-10 bollar konstant. Slutresultatet skrevs till 33-25.

Jimmy Karlsson var nöjd med att alla gick in och levererade men lyfte fram särskilt insatser från Filip Tapper som debuterade och gjorde två mål samt spelade starkt defensivt. Tapper blev klar nyligen och har endast spelat i Division 1. Erik Östling, Robert Ladan och Marcus Nilsson var andra som Karlsson tyckte stack ut. Den senare blev dessutom vald till matchens lirare och ersatte Herdeiro Lucao som är på VM-läger med Kongo.

Vikingahallen ekade tom i vanlig ordning. Men det var inget som Karlsson och hans mannar påverkades av:
– Klart det är tråkigare utan publik, men samtidigt är vi en av få serier som får hålla lång, det är vi glada över. Vi får testa oss inför matcherna. Många sitter hemma och gör ingenting på helgerna.

Målen
Ladan 6, Lindberg 6, Östling 6, Näslund 3, Blomqvist 2, Frank 2, Pewik 2, Tapper 2, Dahlkvist, Nielsen, Nyberg, Friström

joes-helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Ännu en helg är här! Det finns gott om spännande matcher att kika på runt om i kommunen

centrum_host_helsida
mp_helsida
karnkraft_m_topp
division 3

MIK:s förlustfria svit bröts på Midgårdsvallen

Fotboll Märsta IK noterade första förlusten sedan premiären mot GUSK i en spännande match på Midgårdsvallen. Efter en stark segerrad på fem matcher kämpade Märsta IK mot GUSK, men GUSK lyckades ta hem segern med 3-1.

nrh_sigtuna

William Karlsson har blivit pappa

Ishockey Märstasonen och Vegasstjärnan William Karlsson hann med att bli pappa och sen besegra världens bästa hockeyspelare Connor McDavid i den femte matchen i kvartsfinalen i Stanley Cup: - Det var onekligen 24 unika timmar och den här segern får väl ses som en ”cherry on the top”, sa Karlsson till Aftonbladet.

pantamera_avc_helsida
division 4

Storförlust för RIK efter miserabel andra halvlek

Fotboll Roserbergs IK fortsätter att ha det tufft i Division 4 Uppland och befäster sin position som jumbo i tabellen efter ännu en förlust. Under fredagskvällen mötte de Håbo FF på Råbergsvallen, och det var Håbo som tog hem segern med en överlägsen 4-0 vinst. För Rosersberg var det den fjärde raka förlusten och laget har nu bara mäktat med att göra ett enda mål under sina fyra senaste matcher.

seniordag_helsida

Oavgjort för Märsta IK mot bottenlaget

Fotboll Märsta IK ställdes mot Västerås IK i en spännande match i Division 3 Norra Svealand. Märsta kom in i matchen med en imponerande svit av fyra raka matcher utan förlust och hoppades på att fortsätta sin fina form. Västerås IK å andra sidan befann sig i den nedre delen av tabellen inför mötet.

ica_helsida

Olivia Jansson imponerar på judotävlingar

Fotboll Olivia Jansson, en framstående medlem av Knivsta Judoklubb, har gjort enastående prestationer på senaste judotävlingarna. Med flera framstående placeringar och medaljer visar Olivia på sin imponerande talang och dedikation inom sporten.

Klubbmästerskap hos SBRF

Ridning 17 ekipage tävlade i tre klasser vid klubbmästerskapet i hoppning 2023 som hölls hos Sigtunabygdens ryttarförening under helgen. Deltagarna bedömdes utifrån deras stil och teknik under hoppningen.

defacto_helsida
connys_helsida
EXTRA

Skånela till final i USM

Handboll Skånela IF F14 har nått final som spelas på söndag mot Lödde Vikings: - Vi är ett lag som aldrig ger upp, även när det går dåligt så håller vi humöret uppe, sa Sophia Bäckman, spelare, till Handbollskanalen efter matchen

Dubbla segrar för bygdens lag

Fotboll I helgen spelades flera spännande fotbollsmatcher runt om i Uppland, men det var två bygdens lag som stack ut genom att vinna båda sina matcher. Sigtuna IF och Wigör inledde helgen med segrar på Ansgarsvallen respektive Odensala IP.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
joes_outsider
connys
mp_outsider
nrh
seniordag_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host