centrum_panorama_hostshopping
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen
Foto: Magnus Granhagen

Storseger igen för Skånela mot Kärra

Skånela vann komfortabelt mot Kärra hemma i Vikingahallen på lördagen: - Det är två poäng och åtta plusmål, dumt att klaga, sa tränare Jimmy Karlsson efter matchen.

centrum_artikel_host

För andra matchen i rad vann Skånela klart över Kärra. Inför matchen var tränare Jimmy Karlsson orolig för att spelarna skulle ta för lätt på uppgiften:
– Jag var orolig för att vi inte skulle vara på plats eftersom vi vann stort förra matchen, men det rann iväg i andra, alla går in och levererar, jag är nöjd med laginsatsen.

Matchen var jämn i cirka tjugo minuter då lagen följdes åt, därefter var det Skånela för hela slanten. I paus var det 15-11. I andra rann det snabbt iväg som Karlsson konstaterade, det skiljde närmare 8-10 bollar konstant. Slutresultatet skrevs till 33-25.

Jimmy Karlsson var nöjd med att alla gick in och levererade men lyfte fram särskilt insatser från Filip Tapper som debuterade och gjorde två mål samt spelade starkt defensivt. Tapper blev klar nyligen och har endast spelat i Division 1. Erik Östling, Robert Ladan och Marcus Nilsson var andra som Karlsson tyckte stack ut. Den senare blev dessutom vald till matchens lirare och ersatte Herdeiro Lucao som är på VM-läger med Kongo.

Vikingahallen ekade tom i vanlig ordning. Men det var inget som Karlsson och hans mannar påverkades av:
– Klart det är tråkigare utan publik, men samtidigt är vi en av få serier som får hålla lång, det är vi glada över. Vi får testa oss inför matcherna. Många sitter hemma och gör ingenting på helgerna.

Målen
Ladan 6, Lindberg 6, Östling 6, Näslund 3, Blomqvist 2, Frank 2, Pewik 2, Tapper 2, Dahlkvist, Nielsen, Nyberg, Friström

Lyckat SM för Märsta BMX

Cykel Den 6 juli deltog nio cyklister från Märsta BMX i Svenska Mästerskapen i Ängelholm, en tävling präglad av sol, regn och imponerande prestationer.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

SMACK-cyklist till Paralympics

Cykel Louise Jannering är återigen med på Paralympics. Denna gång går spelen i Paris efter att OS avslutats. Jannering tävlar 6 september.

brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
brobygget_outsider
connys
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
klara_outsider