centrum_panorama_hostshopping
Foto: Sigtuna kommun

Storsatsning på Höstlov i kommunen

Höstlovet är en vecka bort och det kommer att finnas massor med aktiviteter för barn och unga i kommunen.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun storsatsar på aktiviteter för barn och unga under höstlovet. En del av aktiviteterna kommer dessutom vara anpassade för barn och unga med något funktionshinder.
– Flera familjer vill inte gå på vanliga bioföreställningar av rädsla för att barnet ska göra ljud och störa andra. På höstlovet erbjuder vi därför familjebio på Biokällan i Märsta. Vi kommer också att åka på utflykt till Tom Tits Experiment i Södertälje. Andra exempel på anpassade aktiviteter som vi kommer att ha, är skapande workshop på ValstaKonst och vattengympa och familjelek på Midgårdsbadet. Vi bjuder också på en show med Nalle Katastrof om sociala regler som inte alltid är så lätta att förstå, berättar Malin bernt, samordnare för Sigtuna Funkus.

Utöver Sigtuna Funkis kan man gå kurs i musikproduktion, spela brädspel, konstkollo, guidad spökvisning, sångworkshop eller skrivarkurs med Sara Lövestam, en prisbelönt författare. För den som vill röra på sig så finns vattengympa och fotboll bland annat. Sigtuna Museum har även höstlovsaktivitet.

Här kan du läsa hela Höstovsprogrammet

Många nyheter för årets Kulturskola

Kulturnyheter Vid höstens terminsstart har över tusen barn och ungdomar i Sigtuna kommun anmält sig för kurser på Sigtuna kulturskola. Med ett omfattande utbud av både nya kurser och klassiker har skolan noterat ökad efterfrågan på aktiviteter som filmproduktion och gruppövningar. Piano fortsätter att vara en favorit bland instrumenten.

ica_helsida

Skepptunabon 12:a på SM

Märstafolket Jimmy Jansson från Skepptuna kom på 12:a plats i Burgar-SM: - Oavsett pallplats eller inte så öppnar detta resultat upp dörrar till andra saker som väger upp mycket mer, säger Jimmy i ett uttalande.

connys_helsida

Jimmy laddad inför Burgar-SM i Gråbo

Nöjesnyheter Om en vecka äger Burger-SM rum i Gråbo, där Jimmy Jansson från Shiptune Burgers har förberett sig noggrant inför tävlingen. Över 70 lag kommer att delta i årets tävling, som har tre grenar: Freestyle, Vegetariskt och Hemlig låda.

sap_sep23_helsida
bildextra

Folkfest under Märsta Kalaset

Nöjesnyheter Märsta centrum blev på lördagen platsen för en spektakulär folkfest när Märsta kalaset ägde rum. Evenemanget lockade flera tusen besökare som samlades för en dag fylld med musik, dans och underhållning.

Säsongsavslutning för Steninge Motorträff

Nöjesnyheter En minnesvärd säsongsavslutning av Steninge Motorträff ägde rum under onsdagskvällen och slog alla förväntningar. Evenemanget, som har blivit en väntad höjdpunkt för motorentusiaster, samlade en imponerande samling fordon från när och fjärran för att fira kärleken till motorvärlden.

nrh_sigtuna
defacto_helsida

Inga Landgré har avlidit

Kulturnyheter Skådespelerskan Inga Landgré som under en tid bodde i Sigtuna avled under måndagen. Landgré var en av sin tids största svenska skådespelerskor och belönades med en Hedersguldbagge 2023.

hockeyskola_helsida
sigtuna art walk

Arrangören: Fantastiskt tillfälle att uppleva konst på nära håll

Kulturnyheter Förra årets Art Walk blev en succé som nu återupprepas. En av initiativtagarna är sigtunabon Anna Forster som själv bjuder in till sin ateljé: - Sigtuna Art Walk är ett fantastiskt tillfälle för besökare att både uppleva konsten på nära håll och också få en chans att interagera med konstnärerna bakom verken, hälsar Anna Forster.

centrum_host_helsida

Hyllad konstnär ställer ut på Valstakonst

Kulturnyheter Värmländska konstnären Leif Engström har nått stora framgångar med sin senaste utställning "Fönsterband" på ValstaKonst. Den här utställningen är den största han haft hittills, både när det gäller yta och antalet verk som visas. Engström har på kort tid blivit ett av de stora namnen inom den svenska konstscenen.

joes-helsida

Satsning på lokala artister under Summer Squeeze

Nöjesnyheter I år är det större satsning på lokala artister under Sigtuna Summer Squeeze: - Vi tycker att det är så kul att kunna samla en del av alla duktiga, lokala artister som finns i Sigtuna vid ett tillfälle, säger Göran Lundh, ordförande i Sigtuna Event.

pantamera_avc_helsida
moderat_fokus_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

socialdem_sep23_outsider
hockeyskola_outsider
ica_outsider
moderat_bli_medlem
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
nrh
joes_outsider
connys
swedol_outsider
centrum_outsider_host