centrum_panorama_hostshopping
Foto: Sigtuna kommun

Storsatsning på Höstlov i kommunen

Höstlovet är en vecka bort och det kommer att finnas massor med aktiviteter för barn och unga i kommunen.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun storsatsar på aktiviteter för barn och unga under höstlovet. En del av aktiviteterna kommer dessutom vara anpassade för barn och unga med något funktionshinder.
– Flera familjer vill inte gå på vanliga bioföreställningar av rädsla för att barnet ska göra ljud och störa andra. På höstlovet erbjuder vi därför familjebio på Biokällan i Märsta. Vi kommer också att åka på utflykt till Tom Tits Experiment i Södertälje. Andra exempel på anpassade aktiviteter som vi kommer att ha, är skapande workshop på ValstaKonst och vattengympa och familjelek på Midgårdsbadet. Vi bjuder också på en show med Nalle Katastrof om sociala regler som inte alltid är så lätta att förstå, berättar Malin bernt, samordnare för Sigtuna Funkus.

Utöver Sigtuna Funkis kan man gå kurs i musikproduktion, spela brädspel, konstkollo, guidad spökvisning, sångworkshop eller skrivarkurs med Sara Lövestam, en prisbelönt författare. För den som vill röra på sig så finns vattengympa och fotboll bland annat. Sigtuna Museum har även höstlovsaktivitet.

Här kan du läsa hela Höstovsprogrammet

pantamera_avc_helsida

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

fritidsbanken_helsida

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

brobygget_2024
mp_tack_helsida
vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_tack_outsider
connys
pantamera_out
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider