centrum_panorama_hostshopping
Foto: Sigtuna kommun

Storsatsning på Höstlov i kommunen

Höstlovet är en vecka bort och det kommer att finnas massor med aktiviteter för barn och unga i kommunen.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun storsatsar på aktiviteter för barn och unga under höstlovet. En del av aktiviteterna kommer dessutom vara anpassade för barn och unga med något funktionshinder.
– Flera familjer vill inte gå på vanliga bioföreställningar av rädsla för att barnet ska göra ljud och störa andra. På höstlovet erbjuder vi därför familjebio på Biokällan i Märsta. Vi kommer också att åka på utflykt till Tom Tits Experiment i Södertälje. Andra exempel på anpassade aktiviteter som vi kommer att ha, är skapande workshop på ValstaKonst och vattengympa och familjelek på Midgårdsbadet. Vi bjuder också på en show med Nalle Katastrof om sociala regler som inte alltid är så lätta att förstå, berättar Malin bernt, samordnare för Sigtuna Funkus.

Utöver Sigtuna Funkis kan man gå kurs i musikproduktion, spela brädspel, konstkollo, guidad spökvisning, sångworkshop eller skrivarkurs med Sara Lövestam, en prisbelönt författare. För den som vill röra på sig så finns vattengympa och fotboll bland annat. Sigtuna Museum har även höstlovsaktivitet.

Här kan du läsa hela Höstovsprogrammet

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida
ica_helsida

Vill skapa en inbjudande byggnad

Kulturnyheter Arkitektbyrån White som fått uppdraget att bygga det nya kultur- och aktivitetscentret i Valsta har som mål att skapa en uttrycksfull och inbjudande byggnad med fokus på delaktighet och trygghet.

centrum_host_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Blåljus På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

joes-helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

dack_helsida
connys_helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
dack_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
joes_outsider
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out