kyrka_advent _pan
Foto: Sigtuna kommun

Storsatsning på Höstlov i kommunen

Höstlovet är en vecka bort och det kommer att finnas massor med aktiviteter för barn och unga i kommunen.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun storsatsar på aktiviteter för barn och unga under höstlovet. En del av aktiviteterna kommer dessutom vara anpassade för barn och unga med något funktionshinder.
– Flera familjer vill inte gå på vanliga bioföreställningar av rädsla för att barnet ska göra ljud och störa andra. På höstlovet erbjuder vi därför familjebio på Biokällan i Märsta. Vi kommer också att åka på utflykt till Tom Tits Experiment i Södertälje. Andra exempel på anpassade aktiviteter som vi kommer att ha, är skapande workshop på ValstaKonst och vattengympa och familjelek på Midgårdsbadet. Vi bjuder också på en show med Nalle Katastrof om sociala regler som inte alltid är så lätta att förstå, berättar Malin bernt, samordnare för Sigtuna Funkus.

Utöver Sigtuna Funkis kan man gå kurs i musikproduktion, spela brädspel, konstkollo, guidad spökvisning, sångworkshop eller skrivarkurs med Sara Lövestam, en prisbelönt författare. För den som vill röra på sig så finns vattengympa och fotboll bland annat. Sigtuna Museum har även höstlovsaktivitet.

Här kan du läsa hela Höstovsprogrammet

idol 2022

Albin föll i finalen

Nöjesnyheter Albin Tingwall räckte inte till i Idolfinalen utan fick ge sig mot Nike Sellmar: - Det gick inte att vinna mot Nike, det visste jag ju när jag fick reda på att jag skulle till final med henne, sa Albin till Aftonbladet.

advent_kyrka_helsida
moderat_pan_helsida

Silverskatter ställs ut igen

Kulturnyheter Olika silverskatter ställs ut igen på Sigtuna Museum 1:a december: - Vikingatiden är ett begrepp laddat av spänning och äventyr. Med effektivare skepp och goda kontaktnät gav sig skandinaver ut på långa resor för handel och plundring. Om detta berättar vi i vår nya utställning, säger Ted Hesselbom, museichef för Sigtuna Museum & Art.

connys_helsida
agy_oppethus
dackskifte_helsida
halloween

Här är godischanserna störst

Nöjesnyheter Störst chans att samla på sig mycket godis har barnen på Sätuna. märsta.nu har sammanställt godismöjligheterna i din stadsdel med hjälp av siffror från SCB.

centrum_host_helsida
höstlov

Stort intresse för musikproduktion

Kulturnyheter Ungdomar i kommunen har stort intresse för musikproduktion och under Höstlovet arrangeras en kurs inom området: - Eftersom vår terminskurs i musikproduktion på kulturskolan är fullbokad och intresset är så stort, ville vi skapa den här möjligheten under höstlovet, säger Beata Alving, kulturskolechef i Sigtuna kommun.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Eatery hade bästa räkmackan

Nöjesnyheter Eatery på Arlanda hade den bästa räkmackan när sigtunabon Catarina König och "Matgeek" testade räkmackor på onsdagen inför Räkmackans dag som är idag fredag.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_outsider_host
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
nrh
connys
dackskifteoutsider
kyrka_outsider_advent