eldsjal2024_pan
Foto: Pressbild/SL

Störningar i pendeltågstrafiken under morgonen

Under morgonen rapporterades det om störningar i pendeltågstrafiken som påverkar resor mellan Märsta-Södertälje samt sträckan Uppsala-Arlanda. Orsaken till avbrotten är spårfel och växelfel längs banorna.

centrum_artikel_host

Mellan Uppsala och Knivsta på sträckan Uppsala-Stockholm via Arlanda har spårfel upptäckts, vilket resulterat i förseningar. Tågtrafiken påverkas med tågen som delar ett spår på sträckan till följd av detta. I båda riktningarna har vartannat tåg ställt in sina resor mellan Arlanda och Uppsala. Detta medför en påverkan på avgångar och ankomster längs denna sträcka.

Samtidigt finns det växelfel vid Häggvik som påverkar tågtrafiken mellan Märsta och Södertälje. Förseningar är att vänta på denna sträcka tills problemet är åtgärdat. För närvarande finns ingen specifik prognos angående när båda felen kan förväntas vara lösta.

Resenärer uppmuntras att kontrollera med trafikinformationen för att få de senaste uppdateringarna om tågförseningar och alternativa resvägar tills dessa tekniska problem åtgärdas.

connys_helsida
centrum_host_helsida
storemore_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

eldsjal2024_helsida
steningekompani_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

spedition_helsida
pantamera_avc_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
spedition_outsider
centrum_outsider_host
stentekompani_outsider
connys
pantamera_out
storemore_out
ridskola_2020_outsider