Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Stor samverkansövning runt om i länet

Under vecka 46 genomförs en omfattande samverkansövning i Stockholms län med deltagande från Polismyndigheten,

centrum_artikel_host

Försvarsmakten, sjukvården i Region Stockholm och räddningstjänsten. Syftet med övningen är att träna och samarbeta under svåra förhållanden, där många enheter och myndigheter arbetar tillsammans. För att skapa realistiska förhållanden har övningsplatserna hållits hemliga.

Invånare kan märka av övningen genom olika indikationer. Områden kommer att vara avgränsade med band och skyltar för att markera övningsplatser. Uniformerad och beväpnad personal kommer att agera vid övningsplatserna för att simulera olika scenarier och situationer. Polisbilar, ambulanser och andra utryckningsfordon kommer att vara synliga på flera platser i länet, både vid övningsplatserna och under förflyttningar.

Helikoptrar kommer att användas under hela övningen för att koordinera och genomföra insatser från luften. Ljud- och ljuseffekter i form av lös ammunition kommer att användas, vilket kan resultera i höga knallar i närheten av bebyggelse. Dessa ljud kan höras både inomhus och utomhus.

En grupp figuranter med sminkade skador kommer att medverka både utomhus och inomhus. Deras roll är att simulera skadade personer som behöver omhändertas och transporteras till sjukhus som en del av övningen.

Samverkansövningen är en viktig del av förberedelserna för att säkerställa effektivitet och samarbete mellan olika myndigheter och organisationer i händelse av komplexa och krävande situationer. Invånare i länet uppmanas att vara medvetna om dessa övningsaktiviteter och förstå att de genomförs för att förbättra beredskapen och responskapaciteten i regionen. Polisen har inte aviserat exakt vilka platser övningarna äger rum.

centrum_host_helsida
wenngarn_jul_helsida
pantamera_avc_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Nyheter Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

joes-helsida
defacto_helsida
storemore_helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

connys_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Nyheter Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

slottsby_helsida
ica_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
swedol_outsider
pantamera_out
ica_outsider
joes_outsider
connys
slottsby_outsider
wnngarn_jul_outsider
centrum_outsider_host
storemore_out