centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Stor samverkansövning runt om i länet

Under vecka 46 genomförs en omfattande samverkansövning i Stockholms län med deltagande från Polismyndigheten,

centrum_artikel_host

Försvarsmakten, sjukvården i Region Stockholm och räddningstjänsten. Syftet med övningen är att träna och samarbeta under svåra förhållanden, där många enheter och myndigheter arbetar tillsammans. För att skapa realistiska förhållanden har övningsplatserna hållits hemliga.

Invånare kan märka av övningen genom olika indikationer. Områden kommer att vara avgränsade med band och skyltar för att markera övningsplatser. Uniformerad och beväpnad personal kommer att agera vid övningsplatserna för att simulera olika scenarier och situationer. Polisbilar, ambulanser och andra utryckningsfordon kommer att vara synliga på flera platser i länet, både vid övningsplatserna och under förflyttningar.

Helikoptrar kommer att användas under hela övningen för att koordinera och genomföra insatser från luften. Ljud- och ljuseffekter i form av lös ammunition kommer att användas, vilket kan resultera i höga knallar i närheten av bebyggelse. Dessa ljud kan höras både inomhus och utomhus.

En grupp figuranter med sminkade skador kommer att medverka både utomhus och inomhus. Deras roll är att simulera skadade personer som behöver omhändertas och transporteras till sjukhus som en del av övningen.

Samverkansövningen är en viktig del av förberedelserna för att säkerställa effektivitet och samarbete mellan olika myndigheter och organisationer i händelse av komplexa och krävande situationer. Invånare i länet uppmanas att vara medvetna om dessa övningsaktiviteter och förstå att de genomförs för att förbättra beredskapen och responskapaciteten i regionen. Polisen har inte aviserat exakt vilka platser övningarna äger rum.

fritidsbanken_helsida
connys_helsida

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
fritidsbanken_outsider
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
connys
klara_outsider
ridskola_2020_outsider