centrum_panorama_hostshopping
Foto: Magnus Granhagen

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

centrum_artikel_host

Med risk för gräsbränder är det viktigt att alla tar försiktighetsåtgärder vid eldning utomhus. Små gnistor eller lågor kan snabbt leda till en farlig brand i det torra gräset.

Den höga risken för gräsbrand gäller från klockan 11.00 till 18.00 den 12 april och omfattar områden i södra och östra Svealand, inklusive Sigtuna kommun.

Risken för gräsbränder varnar för att en brand kan sprida sig snabbt och bli svår att kontrollera. Alla uppmanas att vara extra försiktiga under denna tid och undvika att göra något som kan orsaka en brand.

connys_helsida
bygdensdag_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

eldsjal2024_helsida
seniormassa_pan
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
bygdensdag_outsider
seniormassa_outsider
centrum_outsider_host
eu_valet_outsider
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out