centrum_panorama_hostshopping
Foto: Magnus Granhagen

Stor risk för gräsbrand

SMHI har utfärdat en riskprognos gällande gräsbrand som gäller till och med torsdag och inkluderar Sigtuna kommun

centrum_artikel_host

SMHI har utfärdat en varning för stor eller mycket stor risk för skogs- och gräsbränder i Götaland, Svealand och delar av södra Norrland, vilket inkluderar Sigtuna kommun. Varningen gäller från den 20 maj kl. 00.00 till den 23 maj kl. 23.00. Risken för bränder i skog och mark är hög, vilket innebär att eld sprids lätt och att stor försiktighet måste iakttas vid eldning utomhus. Ofta råder eldningsförbud under sådana förhållanden.

För invånarna i Sigtuna innebär detta att eld sprids lätt i skog och mark, vilket kan leda till allvarliga bränder. Därför bör man vara mycket försiktig vid eldning utomhus och kontrollera om eldningsförbud gäller i området. Vid blåst kan spridningsrisken tidvis vara extremt stor. På torsdagen förväntas lokala skurar i södra delen av området som kan minska risken något. Fredagen innebär fortfarande delvis stor risk, men i mindre omfattning.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Nyheter Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Nyheter Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

mp_tack_helsida
EXTRA

Misstänkt för terrorbrott häktades

Nyheter En person har häktats vid Attunda tingsrätt, misstänkt för att ha avsett att ansluta till en terroristorganisation. Gripandet skedde under en insats på Arlanda flygplats lördagen den 1 juni.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
connys
mp_tack_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host