moderat_fokus_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Stor polisinsats vid Arlanda-Letar efter bagage

En stor polisinsats pågår enligt Aftonbladet vid Arlanda.

centrum_artikel_host

Flera polispatruller och räddningstjänst är kallade till en större insats på Arlanda nu under måndagen rapporterar Aftonbladet. Enligt tidningen letar man efter ett misstänkt bagage.
– Det jag kan säga är att vi jobbar med ett utredningsärende som jag inte kan gå in på några detaljer om, säger Per Fahlström, presstalesperson på polisen i Stockholm, till Aftonbladet.

Sedan 15-tiden är insatsen avslutad. En person har tagits in för förhör enligt Radio Uppland men denne släpptes utan misstanke om brott och fick resa vidare till sin destination. Uppgifterna om att man sökte efter bagage har inte bekräftats av polis.

Ola Österling vid Polisens ledningscentral uppger för SR Uppland att man kontrollerade personen. Man har inte inlett brottsutredning utan kallar det normalt säkerhetsarbete på Arlanda som fungerat bra återigen.

Uppdaterad kl. 16.30

sap_sep23_helsida
moderat_fokus_helsida
centrum_host_helsida
hockeyskola_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

nrh_sigtuna

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

connys_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

joes-helsida
ica_helsida
defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
nrh
ica_outsider
socialdem_sep23_outsider
connys
moderat_bli_medlem
hockeyskola_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out