eldsjal2024_pan
Foto: Daniel Iskander

Stor fiberutbyggnad i kommunen

Sigtuna kommun är en av platserna i länet som fått mest fiberutbyggnad visar Länsstyrelsens kartläggning.

centrum_artikel_host

9 av 10 i kommunen har tillgång till snabbt bredband. En anledning till den är att fiberutbyggnaden på landsbygden varit omfattande under 2016 och 2017. Länsstyrelsens senaste kartläggning visar på utbyggnad på landsbygden, främst kring Odensala och Husby-Ärlinghundra, även platser öster om Arlanda har fått fiber utdraget.
– En fjärdedel av boende utanför tätorter och småorter har nu tillgång till snabbt bredband. Tidigare har statistiken varit svår att tyda då många anslutningar befunnit sig precis på gränsen till tätorterna, men nu ser vi resultat långt ut på landsbygden, säger Claes Palmgren, regional bredbandskoordinator vid Länsstyrelsen.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

steningekompani_helsida
connys_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

storemore_helsida
spedition_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

spedition_outsider
connys
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
storemore_out
pantamera_out
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
stentekompani_outsider