eu_valet_panorama
Foto: Swedavia/Daniel Asplund/Genrebild

Stor efterfrågan på internationella flygresor till Arlanda

Efterfrågan på flygresor är på väg upp igen rapporterar SVT Stockholm: - Vi bedömer att det blir en kraftig återhämtning nu men från väldigt låga nivåer, säger Carl Bergkvist, näringspolitisk expert på Stockholms handelskammare, till SVT.

centrum_artikel_host

Data från flygbranschens samarbetsorganisation har sammanställts av Stockholms Handelskammare som visar att internationella flygbokningar till Arlanda i juli och augusti skjutit i höjden. Ökningen är 1993 procent jämfört med 2020 uppger SVT Stockholm som tagit del av rapporten:
– Vi kan se att trycket på att resa är enormt. Vi har tjugofaldiga ökningar i bokningsläget, säger Carl Bergkvist vid Stockholms handelskammare vid Stockholms handelskammare.

Ökningarna är dock att jämföra med låga nivåer då det gjordes endast 2 021 internationella resor förra året under juli och augusti. Även i april och maj förra året i princip obefintliga. Bokningarna ligger dock 70 procent lägre än motsvarande period 2019.
– Det här är en indikation på att det finns ett uppdämt resebehov som människor realiserar i takt med att vaccinationsgraden går upp, säger Carl Bergkvist.

connys_helsida

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

bygdensdag_helsida
seniormassa_pan
mp_helsida_eu

Klart med övertagande av fastigheter från Rikshem

Näringsliv Kommunfullmäktige i Sigtuna har fattat beslutet att godkänna kommunens förvärv av 14 samhällsfastigheter från Rikshem. Dessa fastigheter, som inkluderar LSS-boenden, förskolor, skolor och ett äldreboende, kommer att övergå till kommunens ägo.

eldsjal2024_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
eu_valet_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
pantamera_out
bygdensdag_outsider
connys
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider