eu_valet_panorama
Foto: Pressbild/Cambio Vaccin

Stor efterfrågan att vaccinera sig

Region Stockholm uppgav på måndagen att nedgången av antalet smittade med sjukhusbehov stannade upp i helgen men att allt fler vill vaccinera sig.

centrum_artikel_host

Efterfrågan på att vaccinera sig är stor enigt Region Stockholm.
– Det är glädjande att så många vill vaccinera sig och trycket på bokningen är stort. Våra vaccinationsmottagningar ser löpande över kapaciteten för att se om det går att öppna upp fler vaccinationstider, säger Johan Bratt, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör.

Samtidigt kommer besked om att nedgången av antalet patienter med sjukhusbehov under helgen stannade av. Men Johan Bratt tror och hoppas att det fortsätter gå ner i veckan. 56 personer vårdas på intensiven för covid-19 medan 189 personer har behov av sjukvård vid geriatrisk vård eller akutsjukhus runt om i Region Stockholm. Nästan 4 av 10 stockholmare över 18 år har nu fått en första dos. Var femte stockholmare mellan 45-49 år har också fått en dos, detta inom loppet på bara en vecka i och med att vaccineringen för 45+ startade i måndags förra veckan.

sigtunakampen_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
connys_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Så motverkas isolering och ensamhet bland seniorer

Nyheter Sigtuna kommun har tagit initiativ till att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre genom att genomföra hälsosamtal med kommuninvånare över 80 år under våren, i samarbete med företaget Seniorglädje. Syftet med samtalen är att fånga upp signaler om social isolering och informera om olika senioraktiviteter i kommunen.

Sigtuna långt ner som barnvänlig kommun

Nyheter En ny sammanställning från Länsförsäkringar har avslöjat vilka kommuner som erbjuder de mest barnvänliga miljöerna i Sverige, sedda ur barnens perspektiv. Resultaten pekar tydligt på att Vellinge, beläget i Skåne, är landets mest barnvänliga kommun, med Lidingö och Danderyd som tätt följande på andra och tredje plats.

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Notiser Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

mp_eu_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
sigtunakampen_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
eu_valet_outsider
pantamera_out