vinter_pan
Branden spred sig till intilliggande bilar. Foto: Magnus Granhagen
Kraftig rökutveckling som syntes över Valsta och Märsta Foto: MMS-Bild

Stor bilbrand under natten

Under tisdagskvällen larmades brandkår till bilbrand i Valsta.

centrum_artikel_host

Brandkår larmades vid 23-tiden till Valsta där flera bilar börjat brinna, totalt ska minst ett tiotal bilar vara drabbade av branden. Röken var kraftig och steg upp över himlen. Man kunde se branden från flera kilometers håll. Enligt SVT Uppsala misstänker polisen att branden är anlagd och man har startat en anmälan om skadegörelse genom brand. Kommunpolis Luis Araya säger till SVT att han inte känner oro för att branden ska följas av fler bränder, men medger att risken alltid finns.

ica_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

nrh_sigtuna
oppethus_dec
vinter_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

storemore_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

slottsby_helsida
joes-helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

oppethus_out
nrh
swedol_outsider
ica_outsider
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
centrum_outsider_host
vinter_outsider
storemore_out
slottsby_outsider