eldsjal2024_pan
Bilbrand på FrejgatanFoto: Magnus Granhagen

Stökigt nyårsfirande i kommunen: Bränder och mordförsök

Nyårsafton innebar att polis fick tillkallas för mordförsök i centrala Märsta samt en bilbrand i Valsta.

centrum_artikel_host

Som märsta.nu rapporterade på nyårsafton knivskars en minderårig av en anan minderårig pojke under kvällen i Märsta. Polisen har inlett en förundersökning gällande mordförsök och gärningspersonen är gripen. Utöver mordförsöket fick brandkår kallas till Frejgatan där det brann på en parkering. Två bilar skadades i branden. En anmälan om skadegörelse genom brand upprättades.

Under nyårsfirandet i region Stockholm upplevdes ett flertal larm angående smällare och fyrverkerier som resulterade i bränder och skadegörelse. Bland annat larmades brandkåren till en brand i container i Märsta tidigt på Nyårsaftons morgon, cirka 7.40 brann det i en container på Dragonvägen. Det var inte den enda branden i container i länet utan liknande bränder rapporterades på andra håll och polisen misstänker att bränderna startas av personer som tänder fyrverkerier. Under nyårskvällen till nyårsdagsmorgonen omhändertogs 60 berusade enligt gällande lagstiftning och 17 personer greps misstänkta för brott. Dessutom rapporterades 62 misshandelsärenden till polisen under den tidsperioden. Siffrorna gäller hela Stockholms län.

I jämförelse med föregående års nyårsafton var antalet berusade som omhändertogs 32, 14 gripna och 73 misshandelsanmälningar. Sammanlagt hanterades 800 händelser av regionledningscentralen under nyårsfirandet, en minskning från 2022 då 904 händelser rapporterades.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
spedition_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

storemore_helsida
steningekompani_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

connys_helsida
eldsjal2024_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
spedition_outsider
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
stentekompani_outsider
storemore_out
connys