moderat_fokus_pan
Vyn för de boende i KungshörnetFoto: Insändarbild

Stökigt när soprum stängde

I nybyggda Kungshörnet har förvaltaren CBRE stängt igen sophusen för att istället sätta luckor som man öppnar med nyckel. Men en del boende har inte förstått hur man slänger sopor och dumpat avfall på gatan: - Varje vecka så läggs det sopor på marken precis utanför sophuset och det ser för djävligt ut, rent ut sagt, säger en av de boende i området.

centrum_artikel_host

Kungshörnet har bara enstaka år på nacken men nedskräpningen bland de boende är omfattande. När förvaltaren av husen CBRE stängde igen sophusen och installerade luckor började en del av de boende slänga soporna utanför husen. I slutet av förra veckan såg det ”fördärvligt ut” berättar en av de boende för märsta.nu:
-Det är som att folk inte förstår att man måste använda sin nyckel för att låsa upp luckorna och kasta soporna. Varje vecka så läggs det sopor på marken precis utanför sophuset.

Sopgubbar kommer och tömmer behållare men lämnar skräpet utanför på marken.
– Fåglar sitter och mumsar på soporna och fler och fler råttor syns runtom området, fortsätter den boende.

Enligt den boende har man informerat CBRE men utan att något händer. När märsta.nu får kontakt med fastighetsförvaltaren så lovar de omgående åtgärd. De tycker att bilderna är beklagliga att se:
– Under förmiddagen idag kommer detta att avlägsnas. Vi kommer också att gå ut med ytterligare brev till samtliga hyresgäster för att ge information och påtala vikten av sophanteringen skriver Kevin Bäckström, property manager, i mail till märsta.nu

pantamera_avc_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

centrum_host_helsida
hockeyskola_helsida
joes-helsida
connys_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

ica_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

nrh_sigtuna

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

moderat_fokus_helsida
sap_sep23_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

hockeyskola_outsider
centrum_outsider_host
nrh
ridskola_2020_outsider
moderat_bli_medlem
connys
ica_outsider
swedol_outsider
socialdem_sep23_outsider
joes_outsider
pantamera_out