centrum_panorama_hostshopping
Vyn för de boende i KungshörnetFoto: Insändarbild

Stökigt när soprum stängde

I nybyggda Kungshörnet har förvaltaren CBRE stängt igen sophusen för att istället sätta luckor som man öppnar med nyckel. Men en del boende har inte förstått hur man slänger sopor och dumpat avfall på gatan: - Varje vecka så läggs det sopor på marken precis utanför sophuset och det ser för djävligt ut, rent ut sagt, säger en av de boende i området.

centrum_artikel_host

Kungshörnet har bara enstaka år på nacken men nedskräpningen bland de boende är omfattande. När förvaltaren av husen CBRE stängde igen sophusen och installerade luckor började en del av de boende slänga soporna utanför husen. I slutet av förra veckan såg det ”fördärvligt ut” berättar en av de boende för märsta.nu:
-Det är som att folk inte förstår att man måste använda sin nyckel för att låsa upp luckorna och kasta soporna. Varje vecka så läggs det sopor på marken precis utanför sophuset.

Sopgubbar kommer och tömmer behållare men lämnar skräpet utanför på marken.
– Fåglar sitter och mumsar på soporna och fler och fler råttor syns runtom området, fortsätter den boende.

Enligt den boende har man informerat CBRE men utan att något händer. När märsta.nu får kontakt med fastighetsförvaltaren så lovar de omgående åtgärd. De tycker att bilderna är beklagliga att se:
– Under förmiddagen idag kommer detta att avlägsnas. Vi kommer också att gå ut med ytterligare brev till samtliga hyresgäster för att ge information och påtala vikten av sophanteringen skriver Kevin Bäckström, property manager, i mail till märsta.nu

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

connys_helsida
mp_tack_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

brobygget_2024

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
brobygget_outsider
pantamera_out