kommun_skoterska
Foto: Jamshid Jamshidi

Stökig man avlägsnades från Terminal 5

En incident som involverade en man som störde den allmänna ordningen i terminal 5:s avgångshall har resulterat i att polisen agerade för att återställa lugnet på platsen.

centrum_artikel_host

Vid klockan 18:31 den 29 augusti larmades polisen till terminal 5 i Sigtuna efter att en man hade orsakat bråk och störningar bland de resenärer som väntade på sina flyg. Mannen agerade störande och uppträdde olämpligt, vilket ledde till oro bland omkringvarande passagerare.

Polispatrullen som anlände till platsen tog omedelbart kontroll över situationen och ingrep för att återställa den allmänna ordningen. Mannen avlägsnades från avgångshallen och fördes bort från terminalen av polisen. Polisen agerade enligt bestämmelserna i 13§ i polislagen för att hantera situationen. Paragrafen ger polisen befogenhet att vidta åtgärder för att upprätthålla den allmänna ordningen och säkerheten på offentliga platser. I detta fall bedömdes mannens beteende som störande och potentiellt riskabelt för övriga närvarande.

mp_ute_helsida
nrh_sigtuna
centrum_host_helsida

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

adhd_kommun

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

connys_helsida
joes-helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

ica_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
kommun_adhd_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_ute_outsider
swedol_outsider
nrh
joes_outsider
centrum_outsider_host
ica_outsider
kommun_skoterska_outsider
pantamera_out