eldsjal2024_pan
Kristina Milkovic är butikschef i Stockholms stadsmissions butik i Märsta CentrumFoto: Pressbild/Anna Z Ek

Stockholms stadsmissions butik öppnar i slutet av maj

Stockholms stadsmission har öppnar sin butik i Märsta Centrum i slutet av månaden: - Vi ser verkligen fram emot att öppna i Märsta och kunna erbjuda ännu fler personer som står långt från arbetsmarknaden platser i arbetsträning, säger Kristina Milkovic, butikschef i Märsta.

centrum_artikel_host

Stockholms stadsmission öppnar sin 21:a butik i Märsta Centrum 25:e maj. Butiken kommer även att erbjuda arbetsintegration i form av arbetsträning för upp till sex personer åt gången.
– Vi ser verkligen fram emot att öppna i Märsta och kunna erbjuda ännu fler personer som står långt från arbetsmarknaden platser i arbetsträning. Det känns om möjligt extra viktigt just nu, i och med att coronapandemin har slagit hårt mot arbetsmarknaden. Arbetsintegration är ett av våra viktigaste uppdrag och vi tror att det är avgörande att kunna erbjuda fler vägar till arbete för att på så sätt förebygga utanförskap, säger Kristina Milkovic, butikschef i Märsta.

Inom Stockholms stadsmissions sociala företag arbetstränade 580 personer förra året. Butikerna återbruka 5000 ton produkter varje år och intäkterna återinvesteras i de sociala företag som finns inom organisationen.

Man väljer att etablera i Märsta eftersom det finns ett tomrum att fylla. Intresset för en butik uppges också vara stort:
– Vi tror att det behövs en second hand-butik i Märsta, folk saknar det och många har varit nyfikna och undrat vad som ska öppna i lokalen. Vi hoppas att Märstaborna vill besöka oss för att handla både socialt och miljömässigt hållbart, säger Kristina Milkovic.

storemore_helsida
connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

centrum_host_helsida

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

eldsjal2024_helsida

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

mp_helsida_eu

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
storemore_out
centrum_outsider_host
connys
nrh_sigtuna
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
mp_eu_outsider