valstadagen_pan

Stenkastning mot bussar

Två bussar utsattes förra veckan för stenkastning i Märsta.

centrum_artikel_host

Upsala Nya tidning rapporterar om att två bussar förra veckan utsattes för stenkastning vid trafik i Märsta. Första händelsen var 1:a november vid 19-tiden när buss 580 körde längs Galaxvägen och i höjd med Saturnusringen fick stenar kastade mot sig från skogen.
– Ingen skadades av händelsen, men det var en chock för busschaufförerna och resenärerna. Fordonet blev skadat, men kunde köra vidare, säger Thomas Charrier, kommunikatör på Transdev, till UNT.

Stenkastning skedde även vid ett annat tillfälle förra veckan men det kommer inte påverka trafiken.
– Jag har inte fått återkoppling på att någon busschaufför inte skulle vilja köra linjen längre på grund av förra veckans händelser. Vi har polisanmält händelsen och har nu en dialog med polisen. Stenkastning kan innebära att vi behöver ställa in en tur eller till och med dra in trafiken, men det är det sista vi vill göra, uppger Charrier enligt UNT.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

ica_helsida
nrh_sigtuna

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

elon_helsida
defacto_helsida
mp_helsida

Morgonkollen

Notiser märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

pantamera_avc_helsida
Wenngarns_cafe_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Blåljus I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

valstadagen

Morgonkollen

Notiser märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

centrum_host_helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

mp_outsider
ridskola_2020_outsider
student_outsider
connys
joes_outsider
wenngarn_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
nrh
valstadagen_outsider
ica_outsider