eldsjal2024_pan

Stenkastning mot bussar

Två bussar utsattes förra veckan för stenkastning i Märsta.

centrum_artikel_host

Upsala Nya tidning rapporterar om att två bussar förra veckan utsattes för stenkastning vid trafik i Märsta. Första händelsen var 1:a november vid 19-tiden när buss 580 körde längs Galaxvägen och i höjd med Saturnusringen fick stenar kastade mot sig från skogen.
– Ingen skadades av händelsen, men det var en chock för busschaufförerna och resenärerna. Fordonet blev skadat, men kunde köra vidare, säger Thomas Charrier, kommunikatör på Transdev, till UNT.

Stenkastning skedde även vid ett annat tillfälle förra veckan men det kommer inte påverka trafiken.
– Jag har inte fått återkoppling på att någon busschaufför inte skulle vilja köra linjen längre på grund av förra veckans händelser. Vi har polisanmält händelsen och har nu en dialog med polisen. Stenkastning kan innebära att vi behöver ställa in en tur eller till och med dra in trafiken, men det är det sista vi vill göra, uppger Charrier enligt UNT.

steningekompani_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

connys_helsida
spedition_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
storemore_helsida
eldsjal2024_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

centrum_host_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
connys
spedition_outsider
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
storemore_out
mp_eu_outsider