valstadagen_pan
Foto: Sigtuna kommun
Foto: Sigtuna kommun

Steningehöjdens högstadium invigdes

På torsdagen invigdes Steningehöjdens högstadium officiellt: - Steningehöjdens skola har länge arbetat systematiskt med värdegrundsfrågor och självklart är det så att om eleverna mår bra, trivs och känner sig trygga så lyckas de också bättre i skolan och når en högre måluppfyllelse.

centrum_artikel_host

Det har gått drygt två månader sedan Steningehöjdens skola öppnade upp för sin nya högstadiebyggnad. På torsdagen var det officiell invigning.
– Steningehöjdens skola har länge arbetat systematiskt med värdegrundsfrågor och självklart är det så att om eleverna mår bra, trivs och känner sig trygga så lyckas de också bättre i skolan och når en högre måluppfyllelse. Här ska individer och kunskap växa och det är härligt att även byggnaden är inspirerad av dessa viktiga värden, säger Pernilla Bergqvist (L), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Åk 6-eleverna fick vara med i en workshop i hur nya skolan skulle se ut och de kom med idéer kring design av matsal och skolgård samt fick ge synpunkter på arkitektens förslag. Arkitekten har inspirerats av den japanska animerade filmen A silens voice som handlar om vikten av att behandla varandra med respekt, vänlighet och att ta tillvara på olikhet och mångfald. Det är även värden som genomsyrar kommunens värdegrund och skolans vision om att varje elev ska bli sedd, hörd och respekterad för den som man är, enligt Bergqvist.

Skolan ligger högt belägen på en topp och man ser ner över Steningehöjdens natur. Skolans trädgård omgärdas av mystik och fantasi, inomhus är det träfönster, akustikväggar av träribbor och granitkeramik bland annat.
– Äntligen står hela Steningehöjdens skola klar. Jag är så glad att få vara med idag och inviga den sista etappen i bygget av Steningehöjdens skola. Detta är den tredje invigningen i Sigtuna kommun av nya moderna och ändamålsenliga skollokaler den här hösten. Nu finns alla förutsättningar på plats i en fantastisk lärmiljö att fortsätta arbetet mot skolans vision ”Alla är olika, alla är unika och alla kan lyckas, sa förvaltningschefen Ingela Hamlin i samband med invigningen.

pantamera_avc_helsida
dödsolyckan i Valsta

Boende vill se sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter Under torsdagskvällen samlades hundratals kommuninvånare från alla möjliga stadsdelar för att minnas den 11-åring som kördes ihjäl på onsdagskvällen av en ökänd gängkriminell som tidigare dömts till kännbara fängelsestraff i tingsrätten men friats av hovrätten.

Morgonkollen

Notiser En ny dag gryr över kommunen och det ser ut att bli en fin dag med en temperatur på cirka 17 grader. Här är morgonkollen för dagen med uppdateringar om väder, trafik, kollektivtrafik och blåljus i området.

connys_helsida

Café får böta för myrinvasion

Notiser Ett Café i Märsta åläggs nu vite för att inte ha kommit tillrätta med myrproblem trots återkommande påpekanden från Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen.

centrum_host_helsida
valstadagen

Humlegården ska bli samhällsviktig verksamhet

Nyheter Sigtuna kommun ska köpa Humlegården vilket märsta.mu avslöjade förra veckan: - Det här skulle vara ett strategiskt och långsiktigt köp. Vi vill att den här platsen ska fyllas med samhällsviktig verksamhet. En så central och unik plats som det här är ska komma invånarna till gagn.

ica_helsida

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu presenterar Morgonkollen - din dagliga sammanfattning av viktig information för dagen. Här är det senaste från den 7 juni:

joes-helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

nrh_sigtuna
sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

elon_helsida

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

mp_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

centrum_outsider_host
valstadagen_outsider
pantamera_out
ica_outsider
student_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
mp_outsider
joes_outsider
nrh